2022.05.28., szombat , Emil, Csanád

Hírek

2021. május 25. kedd • 15:07

Már lehet nevezni a nemzetközi pálinkaversenyre

Immár negyedik alkalommal jelentkezik a Szatymazi Nem­zetközi Pálinka- és Párlatverseny, a június 25-i esemény helyszíne a Dankó Pista Mű­­ve­lődési Ház és Könyvtár.

A ver­­seny célja a magán- vagy bérfőzők pálinkái szakmai fejlődésének támogatása. Ezenfelül korrekt pálinkabírálattal a minőségjavulás elősegítése, és nem utolsósorban a kulturált pálinkafogyasztás hirdetése - írja a delmagyar.hu.

fotó: pixabay.com

A rendezvény jó alkalom a ke­reskedelmi és bérfőzetésből származó párlatok összehasonlítására. A korábbi évek hagyománya­­it megtartva a versenyen ha­­zánk mellett a környező or­­szágokból is lehet indulni, a nevezési lap letölthető a www.szatymaz.hu honlapról, vagy személyesen átvehető a művelődési házban, a Dózsa György utca 42. szám alatt. Érdeklődni lehet a 20/237-2779-es telefonszámon.

A versenyre fajtánként 0,5 liter párlattal felcímkézett üvegben lehet nevezni, a szükséges információk: név, pálinkamegnevezés, -fajta, évjárat, szeszfok. A minták beküldési határideje június 18., a nevezé­­si díj mintánként 700 forint.

A megszokott 20 pontos ér­­zékszervi egyéni bírálói rendszerben minősítik a pá­­linkákat, az ízkarakterre – élénkség, frissesség, intenzitás és fajtajelleg ízben, testesség, csípősség, szúrósság – például maximum 5 pont adható. A mi­­nősítést és az írásos indoklást az eredményhirdetés után min­­den nevező megkapja – az arany fokozathoz legalább 18 pont szükséges.

Tizenöt kategóriában hirdetnek győztest a július 9-én kezdődő őszibarack-fesztivá­lon: alma, körte, birs, cseresz­nye, meggy, őszibarack, kajszibarack, szilva, bogyós termés – például eper, málna – szőlő, törköly és borpárlat, vadon termő, vegyes pálinka, kuriózum és likőr.

agrotrend.hu / delmagyar.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.