2023.01.28., szombat , Károly, Karola

Hírek

2022. december 08. csütörtök • 11:19

Máris csökkentik az üzemanyagárakat

Kedd 23 óra óta nincsenek árstopos termékek, mindenki piaci áron tankol. Egyelőre kedveznek a folyamatok az autósoknak.

Fotó: pixabay.com

Csökkenti a Mol az üzemanyagok nagykereskedelmi árát, írta a Holtankoljak. Péntektől a benzin esetében bruttó 8 forinttal, a gázolaj esetében pedig bruttó 5 forinttal kérnek kevesebbet.

Figyelembe véve az éppen aktuális piaci árakat, amennyiben érvényesítik a kutakon a változást, úgy a következő átlagárakkal találkozhatunk tankolásnál:

  • 95-ös benzin: 632 Ft/liter

  • Gázolaj: 695 Ft/liter

Az üzemanyagárak két hullámban, június, majd pedig október óta csökkennek a téli ellátási/tárolási problémák megszűnésével párhuzamosan. Ám szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a február elején érvénybe lépő uniós szankciók hatására később emelkedni fognak az olajárak. A Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt az ársapka eltörlésének bejelentésekor arról beszélt, hogy az intézkedést részben épp a február 5-től várható helyzetre való felkészülés indokolja.

Világi Oszkár, a Mol-csoporthoz tartozó Slovnaft vezérigazgatója egyenesen arról beszélt, hogy kéteurós literárnál (mai árfolyamon mintegy 820 forint) is drágábbak lesznek a termékek, és egyes európai országokban hiány lehet. Ilyen csúcson egyébként idén júniusban voltak utoljára az árak.

agrotrend.hu / Infostart

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.