2023.01.28., szombat , Károly, Karola

Hírek

2018. szeptember 21. péntek • 10:15

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

A mezőgazdaság témakörében meghirdetett fotópályázat 6 kategóriájának győztese, valamint a közönségdíj nyertese pénteken vehette át az elismerést a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow keretében megtartott ünnepélyes eseményen.

A beérkező pályaművek az agráriumban dolgozók munkáját, mindennapjait, azokat az ellesett, szép, váratlan, meghökkentő vagy éppen megható pillanatokat mutatja be, amelyekkel a mezőgazdaságban élők naponta találkoznak, de a hétköznapi munka során talán ritkán csodálkoznak rá.

- Hiszem, hogy nekünk, az agráriumban tevékenykedőknek is jó ez a fényképes „tükör”, ami számunkra is rávilágít munkánk szépségeire, ha néha el-elfeledkezünk is róla – mondta a díjátadón Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, a díj fővédnöke.


Győrffy Balázs, az Agrofotó pályázat fővédnöke - fotó: agrotrend.hu

Idén 6 kategóriában kerestük a legszebb agrofotókat, a díjkiírásra pedig több mint 200 fotó érkezett.

- Az AGROTREND csoport kiemelt céljának tartja a mezőgazdaság értékes szereplőinek bemutatását, a mezőgazdaság jelentőségének hangsúlyozását, a gazdászélet szépségeinek megismertetését. Ezeket a célokat nem csak nagydíjainkkal (Az Év Agrárembere, Magyarország Legszebb Birtoka), hanem a fotópályázattal is el szeretnénk érni – hangsúlyozta Mátrai Zoltán főszervező.


Mátrai Zoltán főszervező - fotó: agrotrend.hu

A szakmai zsűri döntése alapján az állattenyésztés kategóriában Koncz-Bisztricz Tamás, a szántóföldi növénytermesztésben Kovács Norbert, a meteorológiában Palcsek István, a növényvédelemben Vida István Tamás, a kertészet-szőlészetben Ravasz Balázs, a gépészetben Galbács Tamás lettek a győztesek. A közönségdíjat Csák István vihette el.


Böröczky Bulcsú: Kitépett lap a tél naplójából

Az Agrofotó pályázat fődíját 2018-ban Böröczky Bulcsú nyerte "Kitépett lap a tél naplójából" című alkotásával. A fotón a Balatonboglári metszés alatt álló szőlősorok láthatók télen. A magasból az ábrázolás olyan, mintha írás lenne egy kis illusztrációval a lap közepén.


fotó: agrotrend.hu

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.