2023.03.28., kedd , Gedeon, Johanna

Hírek

2021. december 15. szerda • 10:21

Matracostul vitte a hálószobából a rémült családot a tornádó

Hatvan-hetven méterrel arrébb tette le az anyát és két kisgyerekét a hatalmas erejű szél Kentuckyban.

Péntekről szombatra virradóan több tornádó is lecsapott az Egyesült Államok különböző államaiban, a legnagyobb pusztítást a vihar Kentuckyban végezte - írta az Infostart. Itt történt, hogy egy Dawson Springs nevű városban egy anya és két gyereke szinte a csodával határos módon életben maradtak, mikor a tornádó lecsapott az otthonukra.

A tornádóra figyelmeztető riadót meghallván Breeana Glisson, valamint 2 éves lánya és 4 éves kisfia a házuk legvédettebb részére húzódtak: bebújtak az ágyba, és az anya magához szorította a gyerekeit, amennyire lehet, védve őket. A tetőt az erős szél feltépte, Glisson jobb karja a rászakadó törmeléktől eltört.

Fotó: Getty Images

„És aztán, egy milliszekundummal később, már nem voltunk az ágyunkban vagy a házunkban. A földön feküdtünk valahol messze” – idézi a hvg.hu a nő CNN-nek adott nyilatkozatát. Nagyjából 60-70 métert repíthette a tornádó a családot. A nő fejsérülést szenvedett és az arcán is zúzódások, sebek keletkeztek, de a gyerekei, kisebb karcolásokkal megúszták a balesetet.

Breeana Glisson szerint valószínűleg a matrac mentette meg az életüket, mert azzal együtt kapta fel őket a szél. „Nemcsak repültünk a levegőben, de közben az ágyban voltunk” – fogalmazott.

agrotrend.hu / Infostart

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.