2023.06.02., péntek , Kármen, Anita

Hírek

2017. augusztus 11. péntek • 11:38

Még jelentkezhet az idei Kukorica Termésversenyre

A Magyar Kukorica Klub Egyesület versenybizottsága meghosszabbította a IX. Kukorica Termésverseny jelentkezési határidejét augusztus 15-ig. Ez az időszak áll rendelkezésre a hiányok pótlására is.

Az időjárási szélsőségek számos kérdőjelet tettek fel a versenyparcellák jelölésénél, megnehezítve a kiválasztást – írja honlapján az egyesület. A többszörös aszályhullám, viharok, jégesők tették kérdésessé, hogy az eredetileg bejelentésre szánt parcellán egyáltalán várható-e termés. A nehéz döntési helyzetre utal az a tény is, hogy a kedvezményes jelentkezési időszak alatt nagyon kevesen teljesítették a kedvezményfeltételeket. A tapasztalatok és visszajelzések alapján úgy döntött a Versenybizottság, hogy augusztus 15-ig még lehetőséget ad a regisztrációk leadására.

Ez az időszak áll rendelkezésre a hiányok pótlására is. Fontos, hogy

akik még nem küldték be a zsákcímke és a tulajdonjogot igazoló dokumentumokat - számla, szállítójegy vagy szkennelt, fényképezett változatuk - másolatát, mielőbb pótolják

– hívják fel a figyelmet.

A már elfogadott vagy visszaigazolásra váró parcellák nyilvántartása a Magyar Kukorica Klub honlapján elérhető. A térképen azok a parcellák jelennek meg, amelyeknél kevesebb hiánypótlási igény, s várható, hogy a hiánypótlás a határidő végéig megtörténik.

Szeretnék hangsúlyozni, hogy

a versenynek nehezített körülmények között is van jelentősége, hiszen a hibridek, technológiák és termőhelyek aszályérzékenységét ilyenkor mérhetjük le igazán.

A verseny pedig relatív - versenytársakkal és nem a mérőeszközökkel versenyzünk! - írja az egyesület.

agrotrend.hu / magyarkukoricaklub.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.