2020.10.01., csütörtök , Malvin

Hírek

2018. július 22. vasárnap • 10:25

Még mindig fertőz az afrikai sertéspestis

Nemzetközi összefogásra van szükség a sertéspestis megállítására. Ugyanúgy fontos a méhészekkel való szoros együttműködés is, valamint a vadállomány elszaporodása is jelentős problémákat okoznak. Ezekről és további hírekről is beszámoltunk az elmúlt hét folyamán.

Afrikai sertéspestis: nélkülözhetetlen a térségi együttműködés - Magyarország készen áll a kooperációra a határokon átnyúló fertőző betegségek kivédésének érdekében.

Fiatalokat csábítana az agrárszakmába az új kocatelep - A csúcstechnológiával felszerelt létesítmény mellett oktató- és látogatóközpontot is épült.

A telep négy hét múlva kezdi meg működését - fotó: Varga Görgy (MTI)

Agrárminisztérium: szoros marad a méhészekkel való együttműködés - A magyar méz fogyasztásának növelése és a méhészeti képzések fejlesztése is szerepel a jövőbeni célok között.

Az utóbbi évtized leggyengébb termése várható a kajsziból - Az előzetes becsléshez képest is rosszabb a helyzet.

Országos problémát jelentenek az elszaporodott vadak - Előrelépés viszont nem történt, így továbbra sincs megoldása a Balaton körüli helyzetnek.

A vaddisznók Révfülöp környéken eddig kétszer kaptak össze kutyával - fotó: vadaszlap.hu

Támogatás a madárinfluenza károsultjainak - A víziszárnyasvágási tevékenységet végző vállalkozások augusztus 1. – szeptember 17. közötti időszakban nyújthatják be a pályázatokat.

Több pont is módosult a fiatal gazdák pályázatában - Módosult "A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás" című felhívás és dokumentációja - adta hírül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Ellepik a hazai zöldségek és gyümölcsök az áruházakat - Szeptember 27-ig zöldség- és gyümölcskóstolókat tartanak több hipermarketben.

Miért kell - vagy nem kell - szemenként vetni a búzát? - A kalászos szemenkénti vetése talán még mindig egy kicsit eretnekségnek tűnik - vélekedik Szász Zoltán, a Horsch magyarországi termékmenedzsere.

Szász Zoltán, a Horsch magyarországi termékmenedzsere - fotó: agrotrend.hu

A repce állományfejlődésének kihívásai - Az extrém időjárási körülmények, mint a hőség és a hideg, illetve a szárazság és a túl sok csapadék, valamint a rovarkárok egyre gyakrabban okoznak stresszt a repceállományok fejlődésében, ennek sokszor terméskiesés lehet a következménye.

Nem gondolnánk, de az áfonyával is megtéveszthetik a vásárlókat - Budapest ellátására sem lenne elég a közkedvelt gyümölcs hazai termése.

Növekednek a beruházások a mezőgazdaságban - A magyar agrárvállalkozók kétharmada támogatások nélkül is fejlesztette gazdaságát az elmúlt évben, egyharmaduk pedig idén tovább növeli a beruházásokra fordított összeget.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.