2021.04.21., szerda , Konrád

Hírek

2018. szeptember 30. vasárnap • 17:44

Még mindig több ezer sertést ölnek le a fertőzés miatt

Folyamatosan csökken a borászatok száma, a sertéspestissel fertőzött területeken pedig továbbra is több ezer disznót ölnek le, hogy visszaszorítsák a veszélyt.

Kényszervágáson a disznók, több ezret kellett leölni - A sertéspestis elleni küzdelemnek uniós prioritásnak kell lennie, ugyanis a betegség az egész kontinens gazdasága számára fenyegetést jelent.

Évtizedeken át el volt felejtve a magyar hal - Mára viszont a Balatonnak hazánkban kiemelt horgászturisztikai szerepe van.

Újabb pályázatok a korszerűsítés érdekében - A borászati és élelmiszeripari cégek 2018 végén újra pályázhatnak.

Az ültetvénytelepítés támogatására 7,5 milliárd forint uniós támogatást ítélt meg az irányító hatóság - fotó: 123rf

A balatoniak tűrhetetlennek tartják a vadhelyzetet - A környékbeli vadak kutyákat sebesítenek meg, a szállóvendégek pedig visszamondják foglalásaikat. Ezért téli vadgyérítést kezdeményeztek.

Érdemes-e betárolni a napraforgót, amikor nyakunkon van a kukorica is? - Az időjárás miatt ugyan leállt a kukorica aratása, de az eddig betakarított mennyiség jó minőségű, bíztató termésátlagokkal. Az aratáskori árak alapján sokan reflexszerűen betárolnak, nagy kérdés, hogy ez jó döntés-e.

A mezőgazdaság jövője, lehet másnap már a jelene - Az agrárium kihívásait elemezték a Business Days konferencián, amelyek között technológiai újításokra is kitértek.

Magyarország Legszebb Birtoka: a győztesek szemével - A versenybe csak az tud beszállni, talpon maradni és sikeres gazdává válni, aki a kitartó szorgalom és tehetség mellett naprakész tudással rendelkezik.

A különböző kategóriák győztesei bizonyították, hogy a kitartó munkának gyümölcsöző eredménye van - fotó: agrotrend

Akár 50 millió eurót is elkülöníthetnek a sertéspestis károsultjainak - Kiemelt érdeke Magyarországnak, hogy a fertőzés elleni védekezés nemzeti és uniós forrásai 2019-ben is elérhetőek legyenek.

Új szervezője lesz a Magyarok Kenyere Programnak - Az ötletgazda, Korinek László lemondott a kezdeményezés jogairól.

Csökkent a borászatok száma - Egy céginformációs szolgáltató szerint redukálódtak a borászatok, ám árbevételük növekedést mutat.

30 év alatt 300 millió madár tűnt el az európai agrárélőhelyekről - Nagy felelősség, illetve nagy kihívás a természetvédelem, amely során figyelni kell sokféleség megőrzésére.

Rácz András: a sokféleség megőrzése a természetvédelem nagy kihívása - fotó: Kovács Tamás (MTI)

Így ismerkednek a zöldségekkel és gyümölcsökkel a német gyerekek - Multinacionális kiskereskedelmi lánc a gyümölcsökről tart tájékoztató előadásokat az iskolákban.

Egy igazi borkülönlegesség a Káli-medencéből: a juhfark barik - A Balaton-felvidék varázslatos tájainak egyik legszebb része a Káli-medence. Települései páratlan épített öröksége mellett a vidék természeti kincsekben is gazdag, s a „magyar Toscana” – bár szokták „magyar Provence”-ként is emlegetni - titkát a borkedvelők is egyre jobban felfedezik.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.