2021.01.26., kedd , Vanda, Paula

Hírek

2019. február 17. vasárnap • 13:05

Még soha nem volt jellemző az élelmiszerek ilyen mértékű drágulása

A tavalyi szárazság a burgonya, a vöröshagyma, a liszt és a kenyér drágulását eredményezte, de az üzemanyagárak is az egekbe szöktek.

Megindultak felfelé az üzemanyagárak, péntektől ismét drágultak - A benzin és a gázolaj árai nem olyan régen, szerdán változtak.

Módosult a sovány tejpor eladási ára - A tej és tejtermékek árainak változása indokolja a módosítást.

Alacsonyabb lehet az őszi kalászosok idei termésátlaga és mennyisége - A tavalyi betelelési minősítés eredménye szinte mindenhol elmarad a 2017-es év számaitól.

Gyengén fejlődnek az őszi kalászosok - fotó: Concordia

Az Év Agrárembere 2018-ban: A győztesek szemével (+Videó) - Meg kell találni azokat a példaképeket, akik arccal, teljesítménnyel, értékekkel állnak a társadalom elé és a magyar mezőgazdaság jövőjét hirdetik. Az immár ötödik alkalommal megrendezett Az Év Agrárembere kitüntető díj ezeket a gazdálkodókat kereste.

Kevesebb napraforgót vetettek tavaly a magyar gazdák - Ennek ellenére az elmúlt évek összességében eredményesnek mondhatók a hazai termesztés szempontjából.

Vízhiány és vízminőségromlás a láthatáron? - Az Európai Parlament ösztönzi a víz újrahasznosítását a mezőgazdaságban, hiszen az Európai Unió vízforrásai egyre nagyobb igénybevételnek vannak kitéve.

Míg a zöldségek drágultak, addig a gyümölcsök olcsóbbak lettek - Magasabbak a fogyasztói árak, aminél korábban csak 2014-ben voltak nagyobbak az adatok.

Egy hónap alatt, 2018 decemberhez képest, a fogyasztói árak átlagosan 0,3 %-kal nőttek - fotó: 123rf

A búza és a kukorica is drágább volt januárban - A fizikai piacon átlagosan 60 ezer forint/tonna körüli áfa és szállítási költség nélküli termelői áron forgott az étkezési búza.

Tegyünk a talajok savanyodása ellen! - A versenyképesség és jövedelmezőség megtartása érdekében a modern világ a mezőgazdasággal szemben is egyre nagyobb követelményeket támaszt, melyeket csak úgy tudunk teljesíteni, ha a rendelkezésünkre álló erőforrásainkat hatékonyan használjuk fel.

Ismét drágul a liszt és a kenyér - Az elmúlt hónapokban már emeltek árat a malmok, és újabb drágulás várható a lisztnél. Így szinte elkerülhetetlen, hogy ne fizessünk hamarosan többet a pék­áruért.

Rég ugrott ekkorát a vöröshagyma ára - Tavaly decemberben majdnem kétszer annyiba került a vöröshagyma, mint 2017-ben, de a burgonya drágulásának arányától is leeshet az állunk.

A burgonya ára egy éven belül 44 %-kal emelkedett 2018 decemberében - fotó: 123rf

Fel kell készülni az sertéspestis hazai továbbterjedésére! - A fertőzés Nyugat-Magyarországra való terjedésének megakadályozásához drasztikusan csökkenteni kell a vaddisznó állományt.

Magyarország célja, hogy hozzájáruljon az agrárium globális fejlődéséhez - A magyar támogatás az egyik legnagyobb a kelet-közép-európai régióból.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.