2021.01.26., kedd , Vanda, Paula

Hírek

2017. április 06. csütörtök • 18:06

Megjelent a Profi magazin második száma!

Ezúttal is igyekeztünk annyi traktort és erőgépet tesztelni, amennyit csak a magazin oldalai elbírnak. Nagyteszt a Massey Ferguson 7720-ról, illetve a New Holland T.230-ról. Ezen kívül még tucatnyi traktor és munkagép a tesztekben! Az interjúban ezúttal Kecskeméti Sándorral, a Valkon Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk. És persze nem maradhat el a riport a párizsi SIMA kiállításról sem.

Ízelítő a tartalomból:

Teszt: Massey Ferguson 7720 DynaVT - Kimagasló technika, bővíthető vezérlés

Az MF 7720 DynaVT (136 kW/185 LE névleges teljesítmény az ISO 14396 szerint) a nagyon jó teljesítményértékeivel és a menet közben tapasztalható kiváló komfortérzetével kelt jó benyomást. Továbbra is hiányoltunk azonban a vezérlésnél egy olyan terminált, ami jobban megfelel a gyakorlat igényeinek.

Teszt: New Holland T.230 AC - A „kicsi” nagy

A 200 lóerős kategóriában a New Hollandnál a következő választási lehetőségünk van: T7.225 vagy T7.230 modell – mindkét traktor 132 kW/180 LE névleges és 165 kW/225 LE maximális teljesítményű. Elvashatják, hogy a „nagy traktorok közötti kicsi” T7.230 AC modellt mi különbözteti meg a T7.225 AC modelltől, ami a „kicsik között nagynak” számít, és mi mindent tapasztaltunk még ezen kívül is. 

Gyorsteszt: Krone RX 400 GD kétfunkciós rendfelszedő kocsi - Az új középkategória

Az új dimenziójú Krone ZX bemutatkozása után megjelent az eredeti ZX sorozat (ZX 400 – 500) utóda is. Megmutatjuk Önöknek, hogy mit tud az új „RX” modell.

Gyakorlati teszt: Väderstad Tempo V - A svéd „gyorstüzelő” vetőgép

A Tempo vetőgépet nagy sebességekhez tervezték – cukorrépa vetésénél is.
Leteszteltük, hogy mennyire pontos még a munkavégzés 16 km/h (!) sebesség mellett.

Összehasonlító teszt: Négyszer 75 lóerő összehasonlítása

A 75 lóerős kategória az egyik legkeresettebb traktorok közé tartozik. Ez elegendő ok számunkra, hogy a kategória négy képviselőjét egy teszt során alaposabban szemügyre vegyük. A négy traktor a következő: Deutz-Fahr 5080D, John Deere 5080G, KubotaM7060, valamint a Steyr 4075 Kompakt.

Összehasonlító teszt: Melyikben utazik a legjobban? Traktor vezetőfülkék összehasonlító tesztje.

Melyiken a legjobb fel- s leszállni? Van valahol hely egy hűtőtáskának és a mobiltelefonnak? – Kilenc jelenlegi traktor vezetőfülkéjét hasonlítottuk össze ezek alapján az egyszerű követelmények alapján. Elvashatják az érdekes eredményt.
Case IH, Claas, Deutz-Fahr, Fendt, John Deere, Massey Ferguson, McCormick, New Holland és Valtra traktor az összehasonlításban.

A Profi magazin tartalma csak előfizetőknek érhető el! Részletek itt: http://profimagazin.hu/elofizetes/

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.