2021.01.28., csütörtök , Károly, Karola

Hírek

2020. augusztus 31. hétfő • 10:59

Megjelent az Erste Agrár Szemle augusztusi száma

Immár három éves szokásához híven, megjelent az Erste Agrár Kompetencia Központ elemző-előrejelző kiadványának augusztusi száma

A kiadvány elektromos formában jelenik meg minden hónap utolsó napján. Olvasóink az alábbi linkről tudják letölteni a legfrissebb számot, valamint az archívumot.

Még hogy unalmas augusztus! Túl vagyunk „Gusztus huszadikán”, a Balaton parti kukoricamajszolásokon, ideje felpörgetni a tájékozódást, tervezést. Ehhez adunk ebben a lapszámban is újabb muníciót. Ízelítő a témákból:

  • Elemezzük például a romániai tejszektor kilátásait (ami ugye messze legnagyobb exportpiacunk) és a munkabérek emelkedésének problematikáját is körüljárjuk. A sertéshús piacon Argentína nagyszabású terveinek ránk vonatkozó hatásait elemezzük.
  • A jövőbe látás, a várható trendek előrejelzése ennek a kiadványnak egyik fontos küldetése. Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy aki hamarabb tudja, merre fordul a szél, hamarabb a vitorlájába foghatja. Jó példa az az egyre erősödő szabályozási hullám nyugaton, amely megtiltja az édességek reklámozását. Erről, és várható hatásairól is olvashat nálunk ebben a hónapban.
  • Drága a gyümölcs? Szerintünk csak közelednek az árak a szükséges mértékhez. Megmagyarázzuk.
  • Pet palack helyett inkább csapolj! Ez van irodai víz automatánkra írva. Erről mindjárt egy újabb jövőbe mutató trend jutott eszembe: a használt palackok az útfelújítások ideális eszközei. Hamarosan szemétből értékes ipari alapanyaggá változik. Erről is olvashatnak.

Fórián Zoltán

vezető agrárszakértő

Erste Agrár Kompetencia Központ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.