2022.07.07., csütörtök , Apollónia

Hírek

2019. december 01. vasárnap • 16:43

Megjelentek a 2020. támogatási évre vonatkozó sertés állatjóléti támogatási kérelemhez kapcsolódó nyomtatványok

A sertés ágazat részére nyújtott állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 39/2018. (XII. 13.) AM rendelet alapján a sertéstartók vágósertés és tenyészkoca süldő (a továbbiakban együttesen: sertés) tartása során az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére – az előírtnál legalább 10%-kal nagyobb férőhely; a tartási rendszerben természetes feltétel; a verekedés, kimarás megelőzéséhez szükséges feltételek; az almozás; a megfelelő mikroklíma biztosítására – vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe, amennyiben vállalják a támogatott tevékenység egy éven át történő folytatását.

A támogatási kérelmet a Magyar Államkincstár 52/2019. (XI. 26.) számú KÖZLEMÉNYE a sertés állatjóléti támogatás 2020. támogatási évre vonatkozó igénybevételéhez szükséges támogatási kérelem nyomtatványról 1. számú melléklete szerinti, N0838 számú, „A sertés ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatás 2020. támogatási évre – Támogatási kérelem” elnevezésű nyomtatványon igénylőnként, 2019. december 15 – december 31. közötti időszakban a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz kell benyújtani.

Fontos! Amennyiben a borítékon a postai feladás dátuma korábbi, mint 2019. december 15-e, vagy későbbi, mint 2019. december 31-e, úgy a támogatási kérelmet a Kincstár visszautasítja. A határidőn túl benyújtott támogatási kérelem alapján az igénylő az adott támogatási évben támogatásra nem lesz jogosult.

Egy támogatási évre kizárólag egy támogatási kérelem nyújtható be.

Az N0838 számú támogatási kérelem nyomtatványhoz csatolni kell:

a) az állattartó telep fekvése szerint illetékes az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörében eljáró járási hivatal (a továbbiakban: járási hivatal) igazolását az ENAR nyilvántartásba bejelentett sertés férőhely kapacitása alapján megállapított maximálisan tarható sertés létszámról darabszámban kifejezve;

b) a nagyvállalkozásnak minősülő igénylő esetében a járási hivatal által kiállított igazolást arról, hogy az igénylőrészvétele a támogatási programban indokolt.

agrotrend.hu / Balázsik Zsófia

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.