2021.12.06., hétfő , Miklós

Hírek

2016. július 22. péntek • 09:43

Megkezdődött Zalában az osztatlan közös földek rendezése

Zalaegerszeg Járás területén megindultak a részarány földkiadással keletkezett osztatlan közös tulajdonok megszüntetésére irányuló eljárások. A Zalaegerszegi Járási Hivatal Földhivatali osztálya közel 10.000 db értesítő levelet küldött ki az eljárás megindításáról a kérelmezők, és a társtulajdonosok részére.

Azon tulajdonosok számára, akik 2012. június 1-ig kérték a közös terület megosztását, az értesítő levélben feltüntetett jogi szolgáltató egyeztető tárgyalásra szóló meghívót küld. Az ebbe a körbe tartozó tulajdonosoknak a meghívó megérkezéséig nincs egyéb teendőjük.

Az a tulajdonos, aki nem nyújtott be közös terület megosztására vonatkozó kérelmet, de mégis szeretné a területe megosztását, lehetősége van teljes körű egyezséget kötni a tulajdonostársaival. Az egyezség feltétele, hogy ahhoz minden tulajdonos hozzájáruljon. A társtulajdonosok megkeresése és a teljes körű egyezség megkötése a kezdeményező tulajdonos feladata.

Abban az esetben, ha a kiküldött értesítőben a megkeresett személy jogutódja a kérelmezőnek (örökölte, ajándékba kapta, vásárolta az ingatlant), úgy 10 napon belül csak akkor kell nyilatkoznia a Földhivatal felé, ha nem kíván az eljárásban részt venni!

Az a tulajdonos, aki 2012. június 1-ig nem élt a megosztásra vonatkozó kérelmével és a földhivatal tájékoztatása alapján, továbbra sem igényli a terület megosztását, annak nincs további teendője.

agrotrend.hu / Zala Megyei Kormányhivatal

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.