2021.05.15., szombat , Zsófia, Szonja

Hírek

2021. április 16. péntek • 15:02

Megnyitotta kapuit a vácrátóti arborétum

A nárciszokat, a tulipánokat, a magnóliafákat és a juharfákat is megcsodálhatod a Nemzeti Botanikus Kertben, ami újból várja a látogatókat.

A maszkviselés és a távolság betartása természetesen kötelező, és kézfertőtlenítést is kérnek a jegypénztárnál az arborétum munkatársai. A kert területén legfeljebb 2000 fő tartózkodhat – adta közre Facebook-posztjában a botanikus kert , számol be róla a Turista Magazin.

A látogatókat április 14. óta várják, de csak a szabadtéri gyűjteményeket lehet megtekinteni, a zárt kiállítóterek és az üvegházak egyelőre zárva tartanak, és csoportvezetés sincs.

A vácrátóti botanikus kert a méretéből és az érdekességeinek számából adódóan egyetlen látogatás alkalmával nehezen fedezhető fel, ezért érdemes akár többször is visszamenni (már csak azért is, mert évszakonként minimum, de igazából havonta más-más arcát mutatja). Az ország legnagyobb gyűjteményes kertjében lehetőség van tematikus sétákat tenni, ehhez a bejáratnál szerezhetjük be a szükséges vezetőfüzeteket és leporellókat.

A kert mindennap 8.00-tól 18.00-ig tart nyitva.  További információk a www.botanikuskert.hu oldalon, illetve az arborétum Facebook-oldalán.

agrotrend.hu / Turista Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.