2021.05.06., csütörtök , Ivett, Frida

Hírek

2020. január 17. péntek • 11:40

Méhésztüntetés Brüsszelben

Megtartották első demonstrációjukat a 10 uniós országból, közöttük Magyarországról érkezett méhészek Brüsszelben, az EU-s nagyvárosokat megcélzó tüntetéssorozat első állomásán.

Az egyesület elnöke, Fulmer Takács Ferenc az Európai Bizottság épülete előtti Schuman tèren az újságíróknak elmondta: A méhészkedés egy olyan tevékenység, ami nem terheli az ökoszisztémát, hanem nagyon nagy mértékben annak a fenntartásához járul hozzá!

Minden olyan növény és állat, ami támaszkodik a rovarok jelenlétére, ami veszélybe került a természetes rovarflóra összeomlása miatt. A természet egyensúlyát ezen a területen a mézelő méhek tartják fenn. Mézelő méh ma már nem képes emberi segítség nélkül életben maradni, ezért létfontosságúak a méhészek az ökoszisztéma szempontjából.

De a méhészkedés is veszélybe került kontinensünkön az olcsó hamisított import mézek miatt, amivel a csalók sok esetben az autentikus európai mézeket is helyettesítik. Megoldást ez a védjegy jelenti:

Egyesületünk szigorúan ellenőrzi és ezért garantálni tudja, hogy ezzel a védjeggyel forgalomba kerülő mézek közvetlenül EU termelőktől származnak. Így azok az európai fogyasztók, akik ezt választják, valódi hamisítatlan mézet vásárolnak és hozzájárulnak az európai méhészetek megmaradásához és az ökológiai egyensúly fenntartásához

 

Fulmer Takács Ferenc

elnök

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.