Hírek

Mi alapján választunk élelmiszert?

Az élelmiszer-választást befolyásoló tényezők hatását vizsgáló európai kutatás részleteit mutatja be a NAK új kiadványa.

Az élelmiszer-választás mindennapi tevékenységünk, amely a folyamatosan szélesedő termékpalettának köszönhetően egyre nagyobb kihívás elé állítja még a tudatosságra törekvő fogyasztókat is. Az élelmiszerek versenyképessége megőrzésének, illetve egy új termék piaci pozicionálásának a kulcsa a célcsoport ismerete. Milyen elvek és szokások mentén hozzák meg döntéseiket, hogyan lehet őket termék-választásukban befolyásolni?

A NAK Élelmiszeripari Igazgatósága 2016 és 2018 között tizenhét országgal együtt egy portugál koordináció alatt működő projekt keretében mérte fel az élelmiszer-választást befolyásoló tényezők hatásának mértékét. A munka keretében 2017-ben egy hazai reprezentatív kérdőíves megkérdezést végeztünk, melynek eredményeit egy új kiadvány fejezetei részletezik.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook