2020.06.04., csütörtök , Bulcsú

Hírek

2018. március 14. szerda • 16:17

Mi emeli idén a tojás árát?

A drágulás várhatóan visszafogottabb lesz a tavalyinál.

2-3 forinttal emelkedhet Húsvétig a tojás fogyasztói ára, tehát 57-58 forintért lesz majd kapható az ünnepek előtt - értesült az InfoRádio az Erste Bank vezető agrár-szakértőjétől. Fórián Zoltán hozzátette: a múlt évi botrányok után idén csak enyhe áremelkedéssel kell számolni.

A tojás ára 1 évvel ezelőtt 20 forint volt, most nagyjából 22 forintot adnak érte darabonként a felvásárlók. A KSH adatai szerint a tojás fogyasztói ára 55 forint volt 2018 januárjában.

A Húsvét közeledtével a tojás ára a legizgalmasabb kérdés.

Az árszint a tavalyi év végén elég komoly magasságokat ért el, 2018 első hónapjaiban valamelyest korrigált, de a nagyobb keresleti hullám miatt megint emelkedni fog Húsvétra

- mondta az Erste Bank vezető agrárszakértője. Az elmúlt évben a fipronil botránnyal és a baromfi influenzával összefüggő kínálat csökkenés emelte meg nagyon a tojás árát, de idén nincs ilyen oka, így jelentős emelkedés nem várható - tette hozzá Fórián Zoltánt.

"Én legfeljebb 2-3 forintos emelkedésre számítok a húsvéti vásárlási hajrában."

Idén pusztán a keresleti hullám, a keresleti növekedés az, ami emelni fogja valamelyest néhány forinttal a várakozások szerint a tojás árát.

agrotrend.hu / infostart.hu

  • 2018. március 14. szerda • 16:17
  • TÉMA: Hírek  
  • CÍMKÉK: ár, tojás

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.