2021.09.23., csütörtök , Tekla

Hírek

2021. május 11. kedd • 13:35

Miniszteri biztos a Balaton élővilágának megóvásáért

A Balaton élővilágának megóvásával kapcsolatos feladatok ellátására miniszteri biztossá nevezte ki Szári Zsoltot az agrárminiszter május 1-től.

Kiemelten fontos a hatékony együttműködés a Balaton élővilágának megőrzésén dolgozó intézmények, a térség önkormányzatai és a helyi szervezetek között – mondta el Szári Zsolt. Hozzátette: legfontosabb célja, hogy összehangolja a Balatont érintő ügyekkel kapcsolatos információáramlást, erősítse a párbeszédet az állami- és a civil szereplők között - számol be róla honlapján az Agrárminisztérium.

A miniszteri biztos feladata, hogy közreműködjön a  Balaton növény- és állatvilágának, valamint a  víz minőségének megóvásához kapcsolódó feladatok összehangolásában. Emellett elősegíti a Balaton és a Kis-Balaton vízgyűjtő területein lévő szennyező források azonosítását, javaslatot tesz a meder rekultivációjával kapcsolatos állami feladatok megvalósíthatóságára. Ezen kívül népszerűsíti a balatoni halak gasztronómiai értékét.

Szári Zsolt munkája során együttműködik a  Balaton Fejlesztési Tanáccsal, a  Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel, a  Balatoni Hajózási Zrt.-vel, a  Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel, a  Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal, az  Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetével, a  Zala-, Somogy-, Veszprém- és  Fejér Megyei Kormányhivatallal, az  Országos Vízügyi Főigazgatósággal, a  Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal, a  Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával, a  Magyar Országos Horgász Szövetséggel, továbbá a  Balatoni Szövetségen keresztül az érintett civil szervezetekkel.

agrotrend.hu / Agrárminisztérium

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.