2019.09.16., hétfő , Edit

Hírek

2016. november 10. csütörtök • 11:40

Mit tegyen, ha hatékony rovarölőt keres krumplibogár ellen?

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara 2016. november 14-én növényvédelmi alaptanfolyamot indít Budapesten, a II. forgalmi kategóriájú növényvédő szerek vásárlására és felhasználására jogosító engedély megszerzéséhez.

Hetente kapok hívásokat, melyekben pl. az Actara iránt érdeklődnek, avagy egy igazán hatékony krumplibogár elleni rovarölőt, speciális gyomirtót keresnek a telefonálók. Sajnos a növényvédő szerek egy része a II. forgalmi kategóriába tartozik, csak az ún. „zöldkönyves” tanfolyam elvégzésével megszerzett engedéllyel vásárolhatók meg.

Ősztől- tavaszig, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara szervezésében több helyszínen is beindulnak a tanfolyamok. Érdemes felkeresni a www.magyarnovenyorvos.hu oldalt és tájékozódni a kezdésekről. Megyénként, sőt csoportonként is eltérhet a képzés tematikája. Érdeklődjenek a szervezőknél, a megyei kamaráknál!

A fővárosban a házikertesekre és az őket kiszolgáló gazdaboltosokra koncentráltunk a tematika kialakításakor. Az elmúlt években több száz kertbarát elvégezte és sikeresen vizsgázott a 80 tanórás képzéseken. A „katicás” tankönyv mellett a „kék könyvet”, a növényvédő szerek engedélyezett jegyzékét is kézhez kapják a hallgatók.Ez utóbbit a vizsgán is használhatják.

A tanárok órai tananyagát, diáit megtalálják a www.zsigogyorgy.hu oldalon.

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara 2016. november 14-én növényvédelmi alaptanfolyamot indít, a II. forgalmi kategóriájú növényvédő szerek vásárlására és felhasználására jogosító engedély megszerzéséhez. (Tájékoztatom, hogy ennek a tanfolyamnak az elvégzése szükséges a II. és III. forgalmi kategóriájú növényvédő szerek árusításához is.) A tanfolyamot az Oázis Kft. központjában tartjuk,1101 Budapest, Kőbányai út 47.

Az alaptanfolyam 9 alkalommal, hétköznaponként reggel 9 órától egész napos oktatás formájában lesz megtartva. A vizsga november 28-án lesz.

A sikeres vizsgáról tanúsítványt kapnak, melyet az állandó lakóhelyük szerinti megyei Kormányhivatal illetékes osztályán kell bemutatni, és itt kell befizetni az engedély kiváltásához szükséges eljárási díjat is.

Jó egészséget, szép kertet kívánok: Zsigó György

agrotrend.hu / Zsigó György

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.