2020.05.28., csütörtök , Emil,Csanád

Hírek

2019. október 23. szerda • 13:23

Nagy István: '56 felelősségtudatot épített a nemzetben

Az 1956-os forradalom hőseinek is köszönhetjük, hogy Magyarországra megbecsüléssel tekint a világ. Ma a figyelmünket arra kell fordítanunk, ami ennek a szabadságvágynak a nyomán felépült hazánkban és Európában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen, kedden, Budapesten.

A tárcavezető kiemelte: 1956 még nem egészen történelem, még nem egészen múlt, még fájnak a sebek, még nem apadt ki a harag, még él a gyász, a büszkeség, a tisztelet viszont ugyanolyan őszinte maradt - írja az Agrárminisztérium.

fotó: Pelsőczy Csaba

Hozzátette: a forradalom és szabadságharc eseményei felépítettek egy szabad, demokratikus országot, egy olyan Magyarországot, amely erős öntudattal és önbizalommal rendelkezik.

Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy az országnak ma is szüksége van példaképekre. Olyan emberekre, akik a hivatásuk iránti elkötelezettségből, lelkiismeretesen végzik a dolgukat hosszú éveken, évtizedeken át.

A miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából adományozott szakmai elismerések kapcsán kiemelte: a díjazottak felfedezték magukban a forradalmárok büszke eszmei örökségét és megmutatták az egész országnak, hogy képesek hatással lenni másokra.

Ebből az erkölcsi tőkéből a magyar agrárium is erősödött az elmúlt években. „Ezért elődeink előtti múlhatatlan tisztelettel, ma elismerésünket fejezzük ki mindazok példaértékű munkássága előtt, akik elkötelezetten dolgoznak a magyar agrárium gyarapodásáért, sikereiért, nemzetközi elismertségéért” – emelte ki a tárcavezető.

Az agrárminiszter összesen 74 személynek adományozott elismerést az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából. A tárcavezető a rendezvényen elismerését fejezte ki a magyar kettesfogathajtó válogatott tagjainak részére is, akik az idei drebkau-i Kettesfogathajtó Világbajnokságon egyéniben és csapatban is megvédték hazánk világbajnoki címét.

A kitüntetési ünnepség előtt Nagy István és Estók János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója megkoszorúzta az 1956-os emléktáblát a Vajdahunyadvár főbejáratánál.

A kitüntettek névsora itt érhető el.
Az ünnepségen készült fotók itt érhetők el.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.