2020.10.26., hétfő , Dömötör

Hírek

2020. augusztus 26. szerda • 08:49

Nagy István: Hálával tartozunk a magyar gazdáknak

Hálával tartozunk a magyar gazdáknak, mert embert próbáló időben is helytálltak - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Magyarok Kenyere Program Győr-Moson-Sopron megyei búzagyűjtő ünnepségén, kedden, Csornán.

A miniszter beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy embert próbáló időn van túl a magyar agrárium, olyan időszakon, amit nem élt át korábban. Nagy István arra emlékezetett, hogy az elmúlt időszakban 300 ezer hektáron volt aszály, 70-80 ezer hektáron fagykár és 30 ezer hektáron okozott gondod a belvíz, míg a koronavírus-járvány szintén próbára tette az ágazat szereplőit - írja az Agrárminisztérium.

fotó: Fekete István/AM

A gazdák azonban a nehézségek ellenére vetettek mikor vetni kellett, megetették a jószágokat és most elvégezték a betakarítást is – hangsúlyozta a tárcavezető. Győr-Moson-Sopron megyében 292 ezer tonna őszi búza termett, ami az országos termés 6,2 százaléka. Kifejtette: a Magyarok Kenyere Program fontos üzenete, hogy közös a hagyományunk, egy a kultúránk, ezért egyek vagyunk határon innen és túl, ezt pedig nem lehet megváltoztatni.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.