2021.09.18., szombat , Diána

Hírek

2018. április 27. péntek • 14:28

Nagy István lesz az új agrár- és vidékfejlesztési miniszter

Orbán Viktor lezárta konzultációit a kormányalakításról.

Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésének megfelelően az elmúlt napokban konzultációt folytatott a kormányalakításról. A konzultációs folyamat lezárult, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének. Magyarország új kormánya az Országgyűlés alakuló ülését követő hetekben áll fel - olvasható Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének MTI-hez eljuttatott közleményében.

Orbán Viktor Semjén Zsoltot nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettesnek, Pintér Sándort belügyminiszternek, Varga Mihályt pénzügyminiszternek, Benkő Tibort honvédelmi miniszternek, Bártfai-Mager Andreát a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja.

A kormányfő felkérte Palkovics Lászlót nemzeti innovációs és technológiai miniszternek, Gulyás Gergelyt a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Rogán Antalt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, Trócsányi Lászlót pedig igazságügyi miniszternek. Nagy Istvánt agrár- és vidékfejlesztési miniszternek, Kásler Miklóst emberi erőforrásokért felelős miniszternek, Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminiszternek, Süli Jánost pedig a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja Orbán Viktor.

A magyar emberek döntésének megfelelően Magyarország új kormánya nemzeti kormány lesz, mely Európa és Magyarország keresztény értékeken alapuló kultúrájának megőrzését, az ország határainak megvédését, a teljes foglalkoztatottság megteremtését, a gyermekvállalás támogatását és hazánk idős polgárainak megbecsülését tartja elsődleges feladatának - olvasható a közleményben.

*

Dr. Nagy István

1967. október 6-án született Újfehértón, szegény paraszti családba. Nős, két gyermek édesapja. Első diplomáját a Pannon Agrártudományi Egyetemen szerezte agrármérnökként, majd a Budapesti Műszaki Egyetem Természet- és Társadalomtudományi Karán diplomázott mérnök-tanárként. 2007-ben a Nyugat-Magyarországi Egyetem, Ujhelyi Imre Állattudományi doktori iskoláján PHD fokozatot szerzett. 2006-tól 2010-ig Mosonmagyaróvár alpolgármestereként dolgozott, a választásokon önkormányzati képviselő lett.

2010-ben Mosonmagyaróvár város polgármesterének választották és országgyűlési mandátumot is szerezett még ez év tavaszán.

Dolgozott a Számvevőszéki és költségvetési Bizottságban, és tagja volt az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságnak, 2013-tól tagja a mezőgazdasági bizottságnak. 2013-ban – ugyancsak tagként – vállalt munkát a mezőgazdaság hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi és gazdasági hatását figyelemmel kísérő albizottságban. 2014-ben választókerületében parlamenti mandátumot szerzett, s az új kormány megalakulásakor a Földművelésügyi Minisztérium politikai államtitkára lett.

Az elmúlt négy évben ez utóbbi tisztségét betöltve a minisztérium kampányaiban tevőleges szerepet vállalt, miniszterhelyettesként mindvégig kiváló kapcsolatot ápolt a szakmai és szakmaközi szervezetekkel.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.