2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Hírek

2019. január 17. csütörtök • 18:52

Nagyot ugrott a horgászjegyek eladása

2018-ban megközelítette a 260 millió forintot a területi jegyek értékesítése.

A korábbi évek stagnáló bevétele után számottevő növekedést ért el tavaly a horgászjegyek értékesítéséből a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. - közölte a cég ügyvezető igazgatója.


Az orvhalászat szinte teljesen megszűnt - fotó: sporthorgasz.eu

Hegedüs Gábor elmondta: a területi jegyek értékesítéséből származó bevétel 2018-ban megközelítette a 260 millió forintot, amely mintegy 8 %-os emelkedés az előző évhez képest.

- Nagyrészt ezen meghatározó bevételi forrás bővülésének köszönhetően a társaság éves nettó eredménye a tervezett 1 millió helyett 30 millió forint körül alakult.

Ezt az összeget tartalékképzésre fordítják - tette hozzá az ügyvezető.

Tájékoztatása szerint a Tisza-tó halászati hasznosítójaként elsődlegesen halgazdálkodási tevékenységet folytató, 23 főt foglalkoztató vállalkozás kiadásai között a legnagyobb tétel a múlt évben is a halőrzés közel 80 millió forintos, valamint a halasítás mintegy 60 millió forintos költsége volt. 

Emellett jelentős összegeket költöttek

  • a horgászhelyek fenntartására,
  • 15 tonna hulladék összegyűjtésére,
  • a horgászjegyek értékesítésére, valamint az élőhelyfenntartás jegyében egyebek mellett sulyom- és hínárkaszálásra.

A halasításról szólva elmondta, hogy tavaly a 2017-ben kihelyezettnél 7 ezer kilóval több, összesen mintegy 50 ezer kilónyi - 255 ezer darab - pontyot, 400 kilónyi compót és 400 ezer darab előnevelt csukaivadékot telepítettek a tározóba. Kitért arra is, hogy

a társaság 12 halőrének munkája nyomán az orvhalászat lényegében megszűnt a Tisza-tavon és a horgászok által elkövetett kihágások is visszaszorulóban vannak. 

Hegedüs Gábor közölte: ugyancsak az agrártárcától kapott 100 millió forintos támogatással kezdték el az idei év első napjaiban a Tiszafüredhez tartozó Örvényi-morotva kotrását.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.