2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Hírek

2016. július 28. csütörtök • 07:24

NAK: a meggondolatlan kiskereskedelmi akciók piaci zavart keltenek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) álláspontja szerint a meggondolatlan kiskereskedelmi akciók piaci zavart keltenek - mondta a NAK elnöke, arra reagálva, hogy a Tesco áruházlánc dinnyeértékesítési akciót hirdetett, kiváltva a dinnyetermesztők tiltakozását.

Győrffy Balázs elmondta: a gazdálkodók érdekeit szem előtt tartva jelenleg is országszerte zajlik a kamara által indított dinnye promóciós kampány: az Agrármarketing Centrum (AMC) Nonprofit Kft., illetve hat áruházlánc, az ALDI, az Auchan, a CBA, a Lidl, a METRO és a SPAR közreműködésével mintegy 50-60 helyszínen tartanak dinnye-népszerűsítési akciót július 19. és augusztus 20. között.

Az eddigi visszajelzések alapján a kezdeményezés sikeres, ezért a kamara több hasonló kampányt is tervez. A következő időszakban például a csemegeszőlő és az alma kerül sorra - tette hozzá. A kamara elnöke reményét fejezte ki, hogy ezekhez a programokhoz a Tesco áruházlánc is csatlakozik majd.

A termelők szerdán a budaörsi Tesco épülete előtt demonstráció keretében teherautókról dinnyét dobáltak le. Így tiltakoztak az áruházlánc árpolitikája ellen, azt feltételezve, hogy a Tesco túlzottan alacsony akciós árai lenyomják a felvásárlási árakat. A Tesco ugyanakkor azt közölte, hogy az akció keretében a már korábban felvásárolt túlkészletet értékesíti néhány áruház, és a cégnek nem célja az árak lenyomása.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.