2020.09.20., vasárnap , Friderika

Hírek

2018. december 07. péntek • 16:27

Nem javult az USA-ban a munkanélküliség helyzete

A vártnál kisebb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban novemberben.

A washingtoni munkaügyi minisztérium pénteken nyilvánosságra hozott adatai szerint a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma 155 ezerrel emelkedett, miközben elemzők 200 ezres bővülésre számítottak.

A foglalkoztatottak számának októberi növekedését a minisztérium a felülvizsgálat után 250 ezerről 237 ezerre mérsékelte.

A munkanélküliségi ráta a várakozásokkal összhangban 3,7 %-on stagnált.

Októberben és szeptemberben is 3,7%-on, 49 éve a legalacsonyabb szinten állt a munkanélküliségi ráta, a 2 előző hónapban, júliusban és augusztusban pedig 3,8%-ra rúgott. A munkaképes korú népességben a gazdaságilag aktív szereplők aránya novemberben is 62,9%-on állt, csakúgy mint októberben. 

Bár a munkaadók széles köre arra panaszkodik, hogy nehéz jól képzett munkaerőt találni, a vállalatok még mindig nem kényszerültek rá, hogy erősebben növeljék a béreket.

A vártnál gyengébb foglalkoztatási jelentés közzététele után a határidős New York-i tőzsdeindexek emelkedésre váltottak, mivel a foglalkoztatottság növekedésének lassulása azt eredményezheti, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve jövőre kevésbé lehet agresszív a kamatemelésekkel.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.