2021.10.20., szerda , Vendel

Hírek

2018. október 21. vasárnap • 13:28

Nem mérséklődik a poloskainvázió

A zöld vándorpoloska hatalmas károkat okoz világszerte az agráruimban, ezért is lenne szükség több fiatal szakemberre a mezőgazdaság területén, akik innovációkkal állnának elő.

Az embereket nem, de a növényeket veszélyeztetik a poloskák - A zöld vándorpoloska 2002-től van Magyarországon és nem csak itt, hanem világszerte kárt okoznak.

Milliárdokat jelentene a gazdáinknak, ha több hazai zöldséget ennénk - Vészesen kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, és nem csak Magyarországon.

Találjanak vissza a fiatalok az agráriumba - Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdasággal a Szent István Egyetem.

Az együttműködés keretében duális és kooperatív képzések indulnak - fotó: SZIE

Méhek nélkül nem lenne élet - A méhek védelme mellett a környezetkímélő növényvédőszerekről is tanácskoztak Debrecenben a szakemberek.

Az ünnepi pillanatokra a gazdásztársadalomnak is szüksége van! - Immár ötödik alkalommal kerül kiírásra Az Év Agrárembere kitüntető díj. Idén tíz kategóriában keressük a köz számára értékeset alkotó, a társadalom javát szolgáló agrárszakembereket.

Módosították a termelői csoportok támogatásainak feltételeit - Több pontban is változtattak a korábbi szabályozáson.

Támogatás az élelmiszeripari vállalkozásoknak - Országosan 7 koordinátor segíti a tagokat, hogy naprakész információkat kapjanak a jogszabályi és pályázati változásokról, szakmaspecifikus hírekről és piaci trendekről.

Egervári Márk, a Biopont Kft. ügyvezető igazgatója és Éder Tamás, NAK-alelnök - fotó: agrotrend.hu

Már csak pár évet kell kibírni a poloskákkal - A poloskafajok magyarországi természetes ellenségei jelenleg ismeretlenek, de a magyar kutatók már dolgoznak a csapdán.

Még mindig jelen van a nemi megkülönböztetettség az agráriumban - A nők szerint továbbra is fennáll a jelenség, amelynek felszámolása évtizedekig is eltarthat.

Itt vannak az agrártámogatások előlegeinek összege! - Keddtől fizethetők ki az idei támogatások.

Folyamatosan csökken a dohány termőterülete Magyarországon - Számos problémával kell szembenéznie az európai dohánytermelőknek.

Madosz: erősebb érdekképviseletre van szüksége a dohánytermelőknek Európában - fotó: pixabay.com

A kertművelés hasznos a társadalom számára - Idén 370 település indult a Magyarország legszebb konyhakertje versenyében.

Nehézkes a hazai gesztenyék élete - 1970-ben országszerte mintegy 450 hektár áruültetvényt telepítettek, amelyek mára szinte teljesen megszűntek létezni.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.