2021.04.21., szerda , Konrád

Hírek

2020. június 24. szerda • 17:08

Népszerű a magyar meggy

Ingyenes meggykóstoltatási akció keretén belül népszerűsítik a meggyet keddtől három napon keresztül. Bács-Kiskun megyében kilenc városban lehet majd megkóstolni az egészséges gyümölcsöt.

Kecelen, Kiskőrösön és Soltvadkerten már a kedden is „népszerűvé lehet enni” a meggyet. A termelő szervezetek célja, hogy az akció minél több fogyasztóban tudatosítsa, milyen fantasztikus gyümölcs a meggy. Jellegzetes, finom íze mellett sokan a pozitív élettani hatásai miatt fogyasztják. Egyedülálló beltartalmi értékeinek köszönhetően ma már igazolt tény, hogy a meggy a legerősebb természetes vírusirtó, serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést is - írja a baon.hu.

fotó: pixabay.com

– Az akció során előre meghirdetett helyeken és időpontokban hoszteszhölgyek jelennek meg friss meggyel, melyet a járókelőknek kínálnak. A kóstoló mellé egy szórólap is jár, melyen minden információt megtalálnak az érdeklődők a meggyel kapcsolatban – olvasható az akciót szervező Fruitmarketing Kft. közleményében. Hozzátették: az akció legfontosabb feladata a tudatos és napi szintű zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítése, a termékek élettani hatásának minél részletesebb megismertetése, és természetesen új vásárlók elérése. Az akcióhoz mintegy öt tonna meggyet használnak fel.

Ezen a hétvégén – június 26–28. között – meggyes éttermi napokat is tartanak Bács-Kiskunban. A fogyasztásösztönző akciót a következő hónapok során más gyümölcsökkel is szeretnénk megismételni, így sárgabarack és szilva is kerül majd az asztalra.

Bács-Kiskunban ezeken a helyszíneken kóstolhatnak ingyenmeggyet a következő napokban

Június 24.: 10 és 10.45 között: Baja, Bajcsy-Zs. u., 11.30 és 12 óra között: Bácsalmás, Teleki u. 4., 12.30 és 13 óra között: Mélykút, Petőfi tér, 13.30 és 14 óra között: Jánoshalma, Béke tér 1.
Június 25.: 9 és 10 óra között: Kalocsa, Duna Áruház, 11 és 12 óra között: Kiskunhalas, Bethlen tér.

agrotrend.hu / baon.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.