2022.10.02., vasárnap , Petra

Hírek

2022. május 04. szerda • 16:51

Nincs megállás, tovább drágul az üzemanyag

Péntektől kezdve tovább drágul az üzemanyagok nagykereskedelmi ára Magyarországon – közölte a holtankoljak.hu. Emiatt a kormányzati árstop nélkül a benzin átlagára már 622 forint, a gázolajé pedig 709 forint lenne.

Azt írták: a benzin 11 forinttal, a gázolaj pedig 9 forinttal drágul péntektől kezdve a nagykereskedelemben - írta az Index. Mint korábban megírtuk, Magyarországon  július 1-jéig érvényben marad  az üzemanyagok árának maximálása. A kiskereskedelmen belül így csak azok fogják érezni a mostani emelkedést,  akik kizárólag piaci áron tankolhatnak gázolajat, valamint azok, akik az árstop által nem érintett prémium üzemanyagot vásárolnak. 

A holtankoljak.hu szerint a kormányzat árlimit nélkül most a 95-ös benzin átlagára 622 forint, a gázolajé pedig 708 forint lenne. Szlovéniában az előző hétvégén oldották fel az üzemanyagok árstopját, amelyet követően el is szálltak az árak az országban.

Fotó: Index

Növekvő tendencia már hetek óta

A magyarországi árstop miatt ugyanakkor a benzinkutasok – saját bevallásuk szerint – nem kaptak elégséges támogatást, így nehéz helyzetbe kerültek. Legutóbb azt írták, hogy júniusban akár 500 benzinkút is bezárhat az országban emiatt. 

Az üzemanyag ára Magyarországon legutóbb április 13-án csökkent a holtankoljak.hu adatai szerint. Azóta mind a gázolaj, mind a benzin esetében csak drágult a nagykereskedelmi ár. 

agrotrend.hu / Index

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.