2020.08.07., péntek , Ibolya

Hírek

2019. január 20. vasárnap • 13:31

Növekszik az agrárium, egyre több a támogatás is

A jövő gazdálkodói a fiatalokból kerül majd ki, de egyelőre őket is az foglalkoztatja, hogy mennyi pénzt tudnak megtakarítani. Szerencsére egyre több támogatás jut erre is.

Ismét Borsod megyében jelent meg az afrikai sertéspestis - A fertőzés megjelenésének körülményeiről egy járványügyi nyomozás adhat részletes magyarázatot.

Mostantól június 7-e a biztonságos ételekről fog szólni - Világnapot kapott az élelmiszer-biztonság, amelynek szükségességével először 2015-ben kezdtek el foglalkozni.

Legyen minél jövedelmezőbb egy hektárnyi termőterület! - 2019 az építkezés éve a magyar agráriumban, amely során a versenyképesség növelése kapja a főszerepet.

Nagy István stratégiai fontosságúnak tartja a magyar feldolgozóipar fejlesztését - fotó: dr.nagyistvan.hu

Iskolakertek: a szemléletformálás a legfontosabb - A jövő környezeti kihívásaival csak felkészülten, környezettudatos hozzáállással lehet szembe nézni.

Segítsen felmérni az erdei fülesbaglyok telelőhelyeit! - Pontosabb információt szeretnének kapni a jelenség területi eloszlásáról és nagyságrendjéről a szakemberek.

4,4 %-kal nőttek a mezőgazdasági termelői árak novemberben - Tavaly novemberben a mezőgazdasági termelői árak emelkedtek az egy évvel korábbiakkal összevetve.

Spekulánsok kontra gazdák - így módosul a földtörvény - Segíteni kell a gazdákat, hogy birtokaik ki tudjanak teljesedni. Többek között ezt is szolgálja a földforgalmi és a versenyképességi törvény.

Jakab István: versenyképes birtokokra van szükség - fotó: MTI

A fiatal gazdákat is az izgatja, hogy a munka után mennyi pénz marad a zsebben - A fiatalok optimistának tűnnek, 93 %-uk már a gazdaságbővítést tervezi.

Figyelem: változások a kertészeteket érintő támogatási felhívásokban! - A módosítások az elszámolásokat is érintik.

10 milliárdok jutnak az öntözésfejlesztésre! - Egy tavalyi vízigényfelmérés szerint a gazdálkodók közel 300 ezer hektár öntözésére tartanak új igényt.

Bálint gazda: A haza és a termőföld életem két legfontosabb pontja - Bálint György eklektikus élete során vezetett állami gazdaságot, oktatott és újságot is írt. Számára csupán egy dolog volt fontos, hogy a mezőgazdasággal foglalkozhasson.

A munkája az élete - fotó: agrotrend.hu

661 milliárd forintot utaltak 192 ezer gazdálkodónak - Az előző évinél 110 milliárd forinttal volt nagyobb összegű az agrár-és vidékfejlesztési támogatás-kifizetés.

Kiemelkedik a magyar gazdák tudása - Munkájuk révén az ágazat nemcsak a hazai fogyasztókat, hanem akár 20-25 millió embert is el tud látni.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.