2022.01.18., kedd , Piroska

Hírek

2017. augusztus 13. vasárnap • 10:38

Növekszik az indiai nyomor, mert tilos a tehenet vágóhídra vinni

Nagy gondot okoz az amúgy is ezer csapással küzdő indiai farmereknek, hogy a kormány nem engedélyezi a szarvasmarhák eladását a vágóhidaknak. A jószágokat csak mezőgazdasági céllal lehet értékesíteni.

A májusban hozott rendelet azonban csak tovább élezte a hindu–muszlim ellentétet, és az elmúlt hónapokban muszlimok meglincseléséhez vezetett egy olyan országban, ahol meglepő toleranciában éltek egymás mellett hinduk, muszlimok, keresztények, szikhek, párszik és dzsainisták – írja a Syngenta blog.

Fotó: syngenta blog

A sok, a tiltás miatt a hinduizmus előírásait csak lazán követő hinduk nyakán ottmaradt a szarvasmarha, amivel családjukkal át akarták hidalni a 140 éve legdurvább aszály okozta anyagi összeomlást. Vagyis azért akarták eladni a tehénkét, hogy ne haljanak éhen.

Narendra Modi kormányának nem egy lépését bélyegezték már ámokfutásnak, azonban most arra is figyelmeztet az indiai Daily Nation szemleírója, hogy az angolok távozta után a független India alapító atyái az állam és a vallás elválasztását támogatták. Ma pedig a kormányzó Bharatiya Janata párt a hinduizmus olyan elszigetelt formáját propagálja, amelynek kevés köze van a vallás eredetéhez vagy a mindennapok sok évszázados gyakorlatához.

agrotrend.hu / blog.syngenta.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.