2020.08.12., szerda , Klára

Hírek

2019. május 06. hétfő • 10:32

Növények napi konferenciát tart a NAK és a Füvészkert

Az idei Növények Napja eseménysorozathoz igazodva 2019. május 22-én az ELTE Füvészkert és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen szakmai konferenciát tart.

Sorrendben ötödik alkalommal tartja meg az Európai Növénytudományi Társaság (EPSO) a Növények Napját (Fascination of Plants Day). Elsőként 2012. május 18-án volt egy speciális, a növényekkel foglalkozó tematikus nap, melyet 2013-ban, majd ezt követően minden második évben, egy hasonló követett.


fotó: pixabay

A nemzetközi kezdeményezés célja, hogy az emberek figyelmét ráirányítsa a növényeknek a természetben és a mindennapi életünkben betöltött alapvető szerepére és hangsúlyozza a növénytudományok jelentőségét a környezetmegőrzés és a fenntartható gazdasági fejlődés összhangjának megteremtésében. A növények a napfény energiáját cukorrá alakítják és ennek köszönhetően az élő anyag, a biomassza elsődleges előállítói a Földön. Ennek a jelentőségét mi sem jelzi jobban, minthogy

az állatvilág és az emberiség táplálékát, közvetlenül vagy közvetve, a növények biztosítják.

A növények a bolygó szinte minden lehetséges élőhelyét benépesítették és a különböző körülményekhez alkalmazkodva hihetetlen változatosságra tettek szert: az élő növényfajok számát jelenleg mintegy 250 000-re becsülik.

Az idei Növények Napja eseménysorozathoz igazodva 2019. május 22-én az ELTE Füvészkert és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen szakmai konferenciát tart.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A programon maximum 50 fő részvételét tudják biztosítani.

A részletes programtervet tartalmazó meghívó itt, a regisztrációs link itt érhető el.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.