2021.09.17., péntek , Zsófia

Hírek

2020. szeptember 04. péntek • 10:17

Növénykultúrák tesztelésére és kutatására is alkalmas kutatóközpont nyílt

Többféle növénykultúra tesztelésére és kutatására is alkalmas integrált központot hozott létre 1,9 millió dolláros beruházással a Corteva Agriscience Szegeden.

A Corteva Agriscience, a tisztán mezőgazdasági profilú nemzetközi vállalat hazai növénynemesítési és növényvédelmi kutatási képességeit – azok további fejlesztése mellett – szegedi kutatóközpontjában egyesítette, amely egy többféle növénykultúra tesztelésére és kutatására is alkalmas kutatóközpontként működik tovább - számol be róla honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A központ így koordinációs feladatkört is ellát, biztosítva a Corteva Agriscience K + F munkacsoportjainak, hogy egymással együttműködve úttörő és egyben fenntartható mezőgazdasági megoldásokat fejlesszenek Európa és a világ termelői számára.

Az 1,9 millió dolláros beruházással létrejött, újonnan integrált szegedi kutatóközpont így a Corteva egyik legnagyobb, többféle növénykultúra tesztelésére és kutatására is alkalmas európai kutatóközpontjává lépett elő. Az új kutatóközpontban a jelenlegi 34 alkalmazott közül nyolc kutató a vetőmagnemesítéssel és a növényvédelemmel kapcsolatos innovációkra összpontosít.

Fotó: pixabay.com

A Szegeden működő növénynemesítő munkacsoport feladata a kukorica- és napraforgóhibridek nemesítése. A nemesítési munka célkitűzése magas terméspotenciállal és kiváló agronómiai tulajdonságokkal rendelkező hibridek fejlesztése, beleértve a hőstressz-tűrő képességet is, amely a kontinentális Európában az egyik legfontosabb termékjellemző.

A mostantól Szegeden működő Növényvédő Szer Kutató-Fejlesztő munkacsoport (Integrated Field Science, IFS) új gyomirtó-, rovarölő- és gombaölőszer-hatóanyagok, termékek, valamint csávázási technológiák és biológiai növényvédelmi megoldások kifejlesztésére koncentrál, melyeket széleskörű szántóföldi kísérletekben tesztel.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.