2022.09.27., kedd , Adalbert

Hírek

2022. szeptember 23. péntek • 08:26

Növényvédelmi drónpilóta képzés az MFC-nél

Az agrárszektorban is megállíthatatlan a technikai fejlődés. Ennek köszönhetően a drónos növényvédelem területén elengedhetetlenül szükséges a megfelelő, jogszabályi követelmények szerinti szaktudás megszerzése és a legprofibb szakemberek kiképzése!

Laikusok számára is teljesen egyértelmű, hogy rendkívül gyorsan – különösen nagyobb méretű földterületeken – megtérül a drónos növényvédelembe fektetett pénz! A drón használatával végzett szolgáltatások nagyon gazdaságosak, kb. 8.500-12.000,- Ft/ha, az önköltsége pedig még ennél is kevesebb.

Egy növényvédelmi célra (is) használható drón piaci ára jelenleg kb. 5 millió forint, mely megközelíti egy permetező traktor árát, azonban egy drón fenntartási költsége összehasonlíthatatlanul gazdaságosabb egy traktorénál!  Gondoljunk csak az egyre növekvő gázolajárakra, gázolaj-ellátottsági veszélyekre, valamint az alkatrész- és szerelési költségekre…

A növényvédelmi célokra alkalmazott költségkeretet csökkenti továbbá a drón alkalmazása azzal is, miszerint az ezzel végzett permetezésnek sokkal alacsonyabb a vegyszer-felhasználási szükséglete. Ráadásként a vegyszer sokkal gyorsabban kijuttatható a kívánt földterületre. Egy ember egy óra alatt akár 16 hektárra is képes kijuttatni a növényvédő szert, így rendkívül hatékonyan és gyorsan lehet a permetezési munkákat kivitelezni!

Abban az esetben, ha Ön is azok közé tartozik, akik rendelkeznek már drónnal, esetleg használja is növényvédelmi célokra, mindezt azonban a megfelelő szakképzettség nélkül, itt az ideje, hogy legalizálja tevékenységét! Szerezzen Ön is szaktudást és jogosítványt a drónos növényvédelem területén!

A pilóta nélküli drónos növényvédelmi foglalkozásra – a felsorolt előnyök alapján teljesen megalapozottan – már most óriási igény van, így képzett drónpilótaként nem csak saját földterületein élvezheti majd ki megszerzett szaktudását, hanem rendkívül könnyű dolga lesz a munkaerőpiacon is! A végzettség megszerzése utáni jövedelme pedig több, mint versenyképes lesz!

Fent részletezett piaci igények kielégítése érdekében 2022. őszén NÖVÉNYVÉDELMI DRÓNPILÓTA képzéssel bővül a Magyar Felnőttképzési Centrum képzési palettája a Duplitec Kft-vel való együttműködésnek köszönhetően!

A Magyar Felnőttképzési Centrum által indított növényvédelmi drónpilóra képzés időtartama: 312 óra. A tanfolyam során az elméleti része online, a gyakorlati rész pedig kontakt óra formájában valósul meg.

A képzés elvégzése érettségi vizsga és „B” kategóriás jogosítvány meglétéhez kötött.

A hatályos jogszabályok értelmében pilóta nélküli légijármű-rendszerek távpilóta alapképesítés A1/A3 megléte kötelező a tanfolyam elvégzéséhez. A permetező A2-es kategória alá esik. Jelenlegi szabályozás szerint a tanfolyam elvégzésével mindhárom kategória egyszerre megszerezhető! A türelmi időszak lejárta után azonban már nem lehet ezt a kedvezményes lehetőséget igénybe venni, vagyis csak akkor lehet elkezdeni a tanfolyamot ha már az A1/A3 vizsga megvan. Utóbbi vizsgára felkészítést a DUPLITEC Kft. végzi.

A tanfolyamhoz szakmai előképzettség is szükséges, mely a 80 órás zöld könyves növényvédelmi alaptanfolyam (a Magyar Felnőttképzési Centrum ezen végzettség megszerzésében is segítséget tud nyújtani!).

A növényvédelmi drónpilóta tanfolyam főbb témakörei a növényvédelmi drón alapismeretek, agrometeorológiai alapismeretek, térinformatikai alapismeretek és a növényvédelmi permetező drónkezelő gyakorlat.

  • A képzés során kiemelkedően nagy hangsúlyt fektet a szaktudást átadó gazdasági társaság a gyakorlati ismeretek megszerzésére!
  • A képzés díja: 790.000,- Ft + vizsgadíj
  • A tanfolyamról bővebb információ és jelentkezés ide kattintva érhető el:
  • https://www.tanfolyamokneked.com/novenyvedelmi-dronpilota-kepzes/

A fejlődés, az új tudás megszerzése és alkalmazása elengedhetetlen fontosságú az igazán sikeres vállalkozás működéséhez és fenntartásához!

agrotrend.hu / FruitVeB

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.