2022.09.29., csütörtök , Mihály

Hírek

2019. november 08. péntek • 14:10

Nyilvántartási kötelezettség az iskolatej programban

Az iskolatej programban részt vevő oktatási intézmények kötelesek nyilvántartást vezetni az intézménybe felvett végső kedvezményezettek számáról, a leszállított és a kiosztott tejtermékek mennyiségéről termékkategóriánkénti részletezésben.

A nyilvántartás eredeti példányát az intézmény vezetőjének jóvá kell hagynia, a dokumentumot pedig meg kell őrizni a támogatási időszak lejártát követő öt évig, illetve helyszíni ellenőrzés esetén biztosítani kell a hozzáférést. Ha a támogatás igénylője a szállító, akkor köteles - a Kincstár által a Kincstár honlapján közleményben közzétett nyomtatvány szerint - nyilvántartást vezetni a nevelési-oktatási intézményekről, valamint az ezeknek az intézményeknek szállított termékekről és azok mennyiségéről.

Érdemes már a kifizetési kérelem benyújtására is felkészülni, melyet a meghatározott szállítási időszakokban kiszállított tejtermékekre (legutóbbi: augusztus 1. és október 31.) vonatkozóan időszakonként egy alkalommal, az adott időszakot követő harmadik hónap utolsó napjáig nyújthat be a Kincstárhoz a kérelmező elektronikus űrlapon, ügyfélkapun keresztül.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.