2021.10.24., vasárnap , Salamon

Hírek

2018. december 05. szerda • 13:05

Odafigyeléssel megelőzhetők lennének a munkahelyi balesetek!

Az esetek nagy részében nem műszaki hiba áll a balesetek mögött.

A munkavédelemért felelős hatóság és jogalkotó szervek, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közreműködésével 2017-2018-ban munkavédelmi tájékoztató kampányt indítottak a mezőgazdaságot érintően. A kampány apropója a 2016-os statisztikai eredmények voltak, amikor 18 végzetes baleset történt az ágazatban.


Elkerülhetők lehetnének a balesetek - fotó: 123rf

Nemcsak a munkavédelemért felelős hatóságok, hanem az agrárium köztestülete, a NAK is fontosnak tartja a biztonságos munkavégzést. A munkavédelmi roadshow keretében a téma fontosságára hívták fel a figyelmet.

Emellett a munkavédelmi ellenőrzésért felelős területi hatóságok kiemelt vizsgálatokat tartottak az ágazatban.

A tájékoztató kampány keretében mintegy 20 helyszínen, több 100 kamarai tag figyelmét hívták fel a téma jelentőségére. A tájékoztató kampányt, a NAK folytatni kívánja, nemcsak külön - a munkavédelemről szóló tájékoztató rendezvények keretében - hanem igyekeznek minden lehetséges fórumon és helyszínen felhívni a gazdálkodók figyelmét a biztonságos munkavégzés jelentőségére.

Kiderült, hogy az esetek nagy részében nem műszaki hiba áll a balesetek mögött, hanem emberi mulasztás, a legtöbb baleset tehát megfelelő körültekintéssel elkerülhető lenne.

Az eddigi tájékoztatásnak, ellenőrzéseknek a statisztikai adatokat megvizsgálva már most látszik az eredménye. A javuló tendencia már látható, ugyanakkor már egy baleset is sok, így a munkát a jövőben is szükséges folytatni.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.