2023.06.09., péntek , Félix

Hírek

2021. október 21. csütörtök • 13:35

Október 16-tól már igényelhető a méhészeti támogatás!

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnél (OMME) tagsági viszonnyal rendelkező méhész-gazdálkodók, valamint az OMME és tagszervezetei 2021. október 16-ától nyújthatják be kifizetési kérelmeiket a Magyar Államkincstárhoz.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnél (OMME) tagsági viszonnyal rendelkező méhész-gazdálkodók, valamint az OMME és tagszervezetei 2021. október 16-ától nyújthatják be kifizetési kérelmeiket a Magyar Államkincstárhoz.

A támogatási jogosultság alapja a 2021. évre vonatkozó őszi méhegészségügyi vizsgálat során megállapított és azt követően legkésőbb 2021. november 15-éig az illetékes megyei kormányhivatalhoz beérkezett bejelentések alapján a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem Kincstárhoz történő benyújtásának napján is a méhész-gazdálkodó tulajdonában lévő méhcsaládok száma. A TIR nyilvántartásba 2021. november 15-ét követően bejelentett méhcsaládok után támogatás nem vehető igénybe!

Fotó: wikimedia

A Kincstár felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy a TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy a határidőn túli teljesítéséért a méhész-gazdálkodó felel, annak minden jogkövetkezményével együtt!

A támogatás igénybevételéhez, a kifizetési kérelem a Kincstár által erre a célra rendszeresített ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen nyújtható be. Az eljárás során kötelező az elektronikus kapcsolattartás!

agrotrend.hu / MÁSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.