2020.10.21., szerda , Orsolya

Hírek

2020. október 18. vasárnap • 09:44

Október 16-tól megindult az agrártámogatások előlegfizetése

Magyarország különvéleményt fogalmaz meg az Európai Bizottság Termőföldtől az asztalig stratégiájáról, mert túlzásnak tartja a kémiai növényvédő szerek csökkentésének és az ökológiai gazdálkodás emelésének mértékét. Heti hírösszefoglaló.

Nagy az érdeklődés az adómentes pálinkafőzés iránt - A pálinka-szabadságharc több mint tízéves küzdelme magyar győzelemmel zárult, az Európai Unió módosította az erre vonatkozó szabályozást, így már jövőre újra adómentes lehet a pálinkafőzés - tájékoztatott Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hatékonyabbá teszi a növénytermesztést a nitrátrendelet módosítása - Javít a növénytermesztés hatékonyságán a nitrátrendelet múlt héten szerdán megjelent módosítása - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hétfőn az MTI-vel.

Fotó: pixabay.com

Újra szállítunk baromfit a Távol-keletre - 2020. október 7-től a thai, október 8-tól pedig a japán szakhatóság is feloldotta az utolsó madárinfluenza miatti korlátozásokat hazánkkal szemben. A döntés értelmében ismét Magyarország teljes területéről szállíthatók az élő baromfi, a hús- és hústermékek, valamint a tojás és tojástermékek a távol-keleti országokba.

Október 16-tól megindul az agrártámogatások előlegfizetése - Október 16-tól megindul az agrártámogatások előlegfizetése - jelentette be az agrárminiszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: pixabay.com

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel PLUSZ már igényelhető - Már igényelhetik a mezőgazdasági szektor vállalkozásai a kiemelt mértékű állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatású új Agrár Széchenyi Beruházási Hitel PLUSZ-t – jelentette be Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

2,5 milliárd forint jut járványvédelmi rendszerek kialakítására - A baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek kialakítására az Agrárminisztérium 2 milliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázatot. A Vidékfejlesztési Program keretében a gazdák 2020. május 1-jétől pályázhattak. Két pályázati körben összesen 349 db kérelem érkezett a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságához, 5,4 milliárd forint igényével.

Fotó: pxhere.com

Robbanásponton a gyümölcsszektor - Ha csak az almaárakat nézi az ember, már laikusként is érzékeli, hogy valami nagyon nem stimmel a gyümölcs-fronton. Lehet itt az ég felé mutogatni, de úgy dolgozni, mint eddig, már nem. Cikkünk segélykiáltás, amely egyaránt elhangozhat a fogyasztó és a gyümölcskertész szájából.

Újabb program segíti a halfogyasztás népszerűsítését - Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít a halhúsminőségi kérdésekre, a kitűnő haltermékek elismerésére, melynek része a földrajzi árujelzők létrehozása és a Minőségi Magyar Hal tanúsító védjegy kialakítása is. – hangsúlyozta Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a "HalPéntek" marketing program elindításáról szóló budapesti sajtótájékoztatón.

Pluszpénz az erdőgazdaságoknak - Költségvetési átcsoportosításokról határozott a kormány.

Fotó: pikist.com

A színvonalas agrárszakképzés a nemzet jövőjét jelenti - A színvonalas agrárszakképzés a nemzet jövőjét jelenti, gazdasági, társadalmi és kulturális szempontból egyaránt - jelentette ki az agrárminiszter pénteken Csongrádon.

AGRO 7 - A hét legfontosabb agrárhírei - A családi gazdasági rendszer átfogó reformja elfogadásra került az Országgyűlés által, október 16-től megindult az agrártámogatások előleg kifizetése. A hét legfontosabb agrárhíreit foglaltuk össze.

Agrárminisztérium: túllő a célon az uniós környezetvédelmi terv - Magyarország különvéleményt fogalmaz meg az Európai Bizottság Termőföldtől az asztalig stratégiájáról, mert túlzásnak tartja a kémiai növényvédő szerek csökkentésének és az ökológiai gazdálkodás emelésének mértékét.

agrotrend.hu

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.