2021.04.21., szerda , Konrád

Hírek

2019. május 26. vasárnap • 15:42

Óriási innovációk előtt áll a magyar agrárium

Beruházások és támogatások jellemzik a jövő magyar mezőgazdaságát, amit a folyamatos agrár rendezvények is kiemelkedően támogatnak, bízva a fiatal gazdák érdeklődésének felkeltésében.

Melegkedvelő burgonyát fejlesztenek - Hamarosan lehetőség lesz a melegebb régiókban is nyereséges burgonya termesztésre. Az Erlangen-Nürnbergi Egyetem kutatóinak sikerült a gumóképződés mechanizmusát leírni és manipulálni.

Magyar segítség az erdélyi mezőgazdaság fejlesztésére - A magyar állam által finanszírozott Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program új fejezetét jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton, a Maros megyei Sáromberkén

Magyarország Legszebb Birtoka kerestetik! - Minden indulónak köszönjük a versengésre való jelentkezést, a döntősökkel pedig találkozunk hamarosan!

Sokszor nagyon szoros versenyben, de kialakult a döntősök sora - fotó: agrotrend.hu

A lisztharmatra biztosan számíthatunk minden évben - A csapadékos időjárás kedvez a gombás megbetegedéseknek.

Kiemelkedő összefogás a magyar gazdákért (videó) - Közel 200 ezer aláírás gyűlt össze

Fontos szerepet kap a magyar borászati ágazat - Megnyitották a 40. országos borversenyt

Génmódosítás helyett genetikai sokféleséget!- Mindannyiunk érdeke a növénytermesztés sokszínűsége - Elfeledett paradicsom tájfajták és újra felfedezett ősgabonák elterjedését segíti kutatásaival az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet

Tájfajta paradicsomok - fotó: ÖMKi

Nem lesz több ketreces tojás? - A gazdáknak nincs pénzük arra, hogy alternatív tojótyúktartásra álljanak át

Világszinten versenyképesek a magyar tejtermelő gazdák - Sikeres állattenyésztési korszakot alapoz meg az új állattenyésztési törvény, amelynek tervezete már az Országgyűlés előtt van - mondta az agrárminiszter.

Az üvegházak komoly erőforrást jelentenek a hazai zöldségtermesztésben - Az üvegházak komoly erőforrást jelentenek a hazai zöldségtermesztésben, a Vidékfejlesztési program és egyéb támogatások révén ez év végéig közel kilencvenegy hektár üvegház épül.

NAKAdémia a termőföld védelméről a szántóföldi napok keretében - A tavaly a gazdálkodók és szaktanácsadók számára elindított szakmai fórumsorozat, a NAKAdémia idén is folytatódik.

A humusz a termőföld lelke - fotó: pixabay.com

A biztonságos repcetermesztés záloga - Úgy véljük, hogy továbbra is érdemes repcét termelni, mivel a termény piaci kilátásai egyértelműen kedvezőek. A növényolaj ipari vállalatok folyamatosan bővítik kapacitásaikat, melyek évről-évre igénylik a repcemagot.

Elhunyt Nagy Ferenc József, egykori földművelésügyi miniszter - Meghalt Nagy Ferenc József, az Antall-Boross-kormány volt minisztere

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.