2020.07.15., szerda , Henrik, Roland

Hírek

2019. május 13. hétfő • 11:57

Oroszország támogatási programot indít a mezőgazdasági területek újrahasznosítása érdekében

Oroszország azt tervezi, hogy 2024-ig fokozatosan 137 millió tonnára növeli a gabonatermelését. Ezért jelenleg a szántóföldek újraaktiválását támogatják.

Oroszországban 2019-ben a kormány első alkalommal kíván pénzügyi támogatást nyújtani a korábban megművelt mezőgazdasági földterületek újbóli termelésbe vonásához. Az idei évben erre összesen 3 milliárd rubel (40,9 millió euró) áll rendelkezésre, jelentette be Dzhambulat Chatuov mezőgazdasági miniszter-helyettes, az aiz.info szerint egy mezőgazdasági konferencián az elmúlt hetekben.


fotó: Kirovets

Ebben az összefüggésben dicsérte a beruházások támogatását az ágazatban. Például a mezőgazdasági üzemek új állattenyésztési létesítmények üzembe helyezésekor a költségek 20-30%-át visszakapnák. Ezt a beruházási ösztönzést azonban a mezőgazdasági földterületek újbóli termelésbe vonására eddig még nem alkalmazták, annak ellenére sem, hogy ez az ország akut problémája.

Az aiz.info szerint a projekt lényegében a minisztérium azon terveihez kapcsolódik, hogy

2024-ig fokozatosan növeljék a gabonatermesztést több mint 137 millió tonnára (szemben a tavalyi 113,2 millió tonnával).

A minisztérium a tavalyi év elején az országban a parlagon fekvő mezőgazdasági termőterület nagyságát 20-40 millió hektárra becsülte.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.