2020.03.29., vasárnap , Aguszta

Hírek

2019. február 01. péntek • 12:43

Őstermelők, figyelem: fontos határidő közeledik!

Március 20-ig biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatos fenntartása.

Az őstermelők 2019. március 20-ig érvényesíthetik igazolványukat annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és az őstermelőként történő értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.


fotó: 123RF

Azok az őstermelők, akik hatályos igazolványuk – ideiglenes vagy kártyaalapú – mellett még nem rendelkeznek a 2019-es adóévre vonatkozó értékesítési betétlappal, annak kiváltását – a jogfolytonosság megőrzése érdekében – 2019. március 20-ig kérelmezhetik.

A március 20-ig történő érvényesítéssel az igazolvány érvényessége 2019. január 1-ig visszamenőleges, ezáltal biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatossága.

A NAK kéri, hogy akik nem a jogvesztő, 2019. március 20-án lejáró határidő miatt szükséges az őstermelői tevékenységével kapcsolatos ügyintézés, illetve a határidőig őstermelőként történő értékesítést sem tervez, ami miatt érvényes igazolvánnyal kellene rendelkeznie, lehetőség szerint a határidő lejártát követően intézze őstermelői igazolványával kapcsolatos ügyeit.

Az ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok elérhetőségei itt megtalálhatók.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.