2021.08.06., péntek , Berta, Bettina

Hírek

2021. február 11. csütörtök • 11:35

Ötszörös túljelentkezéssel zárult az "Életet adó víz" címmel meghirdetett verseny

Az Agrárminisztérium a 2020/2021-es tanévre is meghirdette a BISEL - Gumicsizmás természetvédelem program országos versenyét, ezúttal az „Életet adó víz” címmel. A versenyre az első forduló feladatlapjának kitöltésével lehetett jelentkezni, és rekordszámú csapat küldte be megoldásait.

A BISEL egy egyszerű eszközökkel végezhető vízvizsgálati módszer, amelynek segítségével szabad szemmel látható gerinctelen élőlények, például szitakötő lárvák, csigák, kagylók megfigyelésével meghatározható egy vízfolyás ökológiai állapota, az élőlények érzékenysége alapján pedig osztályozható a vízminőség - írja az Agrárminisztérium.

fotó: pxhere.com

A BISEL verseny gerincét a terepi vízvizsgálat adja, amelynek elvégzésére a csapatoknak több hónap áll rendelkezésére, egészen a megmérettetés végéig. A terepi vízvizsgálattal gyakorlati tudásra tehetnek szert, és kalandos ismeretszerzéssel, új élményekkel is gazdagodnak a diákok. A verseny célja, hogy a tanulók közelebb kerüljenek vizeink élővilágához és szívükön viseljék annak védelmét, valamint a megszerzett tudást hasznosíthassák a környezetük védelmében.

A versenyre való jelentkezés, és ezzel az első forduló sikeresen lezárult: több mint 120 csapat küldte be megoldásait. A további fordulókban tápláléklánc bemutatását és fotóalbum készítését várjuk a diákoktól, a döntőt április 22-én, a Föld napján rendezzük meg. A verseny díjazottjai hagyományosan vízvizsgálati eszközökkel (például sztereo-mikroszkóp, vízvizsgálati mobil labor, pH-mérők), továbbá élményprogramokkal (nemzeti parki látogatás), és más értékes nyereményekkel gazdagodnak.

 

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.