2022.08.11., csütörtök , Zsuzsanna, Tiborc

Hírek

2021. november 03. szerda • 12:30

Pályaorientációs programokon népszerűsíti az agrárszakmákat a NAK

Országszerte pályaorientációs programokon népszerűsíti az agrárszakmákat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - közölték az MTI-vel szerdán.

Évek óta minden megyében rendeztek pályaorientációs programheteket az agrárszakmák bemutatására, a pályaorientációs programsorozatokon pedig az agrárszakképző intézményeket ismerhetik meg az érdeklődők. A programnapokon munkafolyamatokban is részt vehetnek - írták.

fotó: wikimedia

Októberben digitális kampány is kezdődött, a bemutató anyagokat a népszerű közösségi alkalmazásokban lehet megtekinteni. A NAK emellett a honlapján tesz közzé hamarosan agrárszakmákat bemutató kisfilmeket, az Agrárszakma Iránytű kiadványát pedig letölthető formában jelentette meg. A tanulói agrárprojektjeit díjazó felhívásukra november 22-ig lehet jelentkezni.  

A kezdeményezéseket az utánpótlás biztosításával indokolták, mivel - mint hangsúlyozták - a nemzedékváltás mind a gazdaságokat vezetők, mind a szakképzett munkaerő körében jelentős kihívás. Az agrárium népszerűsítését a NAK kiemelten fontosnak tekinti, kiemelt célként szerepel a szervezet küldetésnyilatkozatában is - olvasható a közleményben.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.