2020.07.08., szerda , Ellák

Hírek

2016. november 25. péntek • 08:32

Pert nyert a HNP a vitatott haszonbérleti ügyben

A Kúria az utolsó, harmadik ügyben is helybenhagyta a Debreceni Ítélőtábla korábbi jogerős határozatát, miszerint a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) nem sértett jogszabályt a vitatott haszonbérleti szerződés megkötésekor.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleménye szerint helyesen járt el a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a haszonbérleti szerződések megkötésekor: újabb jogerős pert nyert a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Kúria hatályában fenntartotta a Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletét.

A Kúria, mint felülvizsgálati bíróság megállapította, hogy a bírói fórumok egységesek abban a tekintetben, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság jogszerűen és szabályosan járt el a haszonbérleti szerződés megkötésére irányuló pályázati eljárás során, nem sértett jogszabályt, nem kerülte meg azt és a megkötött haszonbérleti szerződés nem ütközik jó erkölcsbe.

2014 decemberében több - a haszonbérbeadásra irányuló pályázati eljárásban - nem nyertes pályázó kezdeményezett peres eljárást a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a nyertes haszonbérlő ellen a haszonbérleti szerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében.

Tekintettel arra, hogy a Kúria döntése ellen jogorvoslati lehetőség nincs, az ügyben a pereskedés vélhetőleg befejeződött – áll a közleményben.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.