2023.01.31., kedd , Marcella

Hírek

2020. október 08. csütörtök • 12:15

Rangos díj talált gazdát online borkóstolón

A Taste Hungary csapata nyerte el a londoni Drinks Business Wine Tourism díját. A cég egyebek mellett a közösségi média innovatív használatáért nyerte el az elismerést, amelyet az angol Drinks Business magazin már 18 éve ítél oda a legjobb, italokkal foglalkozó vállalkozásoknak.

Az általában a London Wine Fair keretei között megtartott ünnepélyes díjátadót idén a járványhelyzetre tekintettel online szervezték meg. Patrick Schmitt MW (Master of Wine) főszerkesztő szerint a Taste Hungary azért kapta meg a díjat, mert sikeresen használta a közösségi médiában rejlő lehetőségeket annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe került, jócskán visszaeső turisztikai iparágban új perspektívát nyújtson mind a vásárlók, mind partnerei, a borászok számára - írja a Világgazdaság.

fotó: pixnio.com

A Taste Hungary fő célja, hogy nemzetközi elismertséget szerezzen a magyar boroknak. Az idei, pandémiás év előtt éves szinten mintegy tízezer vendéget fogadtak a különböző gasztro- és bortúráikon, valamint a Tasting Table-ben, a cég borkóstoló pincéjében, hogy megismertessék velük a hazai borokat. Ezen felül az Egyesült Államokban is jelentős mennyiségű magyar bort értékesítenek évről évre az egyedi, prémium tételek iránt érdeklődő fogyasztóknak.

A nemzetközi borturizmus márciusi hirtelen leállása gyors váltásra késztette a Taste Hungaryt, amelyik átalakította a korábban működő értékesítési láncot. A vendégek fogadása helyett a borokat szállították az ügyfeleikhez, nemcsak Magyarországon, de egész Európában és az Egyesült Államokban is.

„Idén a helyszínen szerzett, személyes élményeket kellett pótolnunk, és ehelyett a fogyasztók otthonába vinni a borkóstolást. Attól a pillanattól kezdve, hogy a munkánkat fel kellett függeszteni, egészen addig a pontig, amíg előálltunk egy B-tervvel, őrült időszakot éltünk meg. Idővel azonban sommelier-ink számára a házhoz szállítás, az értékesítés és az online élő adások készítése vált természetessé. Mindannyiunknak ki kellett lépnünk a komfortzónánkból” – mondta Carolyn Bánfalvi, alapító a nagy váltásról.

fotó: pixnio.com

A cég elindította a tastehungary.eu weboldalt, webshopot alakított ki, ahonnan belföldre és az Európai Unió tagállamaiba is lehet rendelni borokat. Több tucat ingyenesen elérhető, angol nyelvű élő adást szerveztek a Facebookon.

Privát, sommelier-k által vezetett online kóstolókat is tartottak az EU-ban, illetve az USA-ban élők számára, akik a megrendelt boraik mellé így szakmai tudást kaphattak. Új borszaküzletet is nyitottak azoknak, akik inkább személyesen szerettek volna vásárolni.

„A bor mindig kiváló eszköz arra, hogy összekössön embereket. Mi is meglepődtünk például, hogy az USA-ban mekkora igény mutatkozott a magyar borok iránt. Sok fogyasztó, köztük kint élő magyarok és magyar–amerikai közösségek jelezték: már régóta várták, hogy elérhetőek legyenek számukra is a kisebb pincéktől származó, egyedi karakterű magyar borok” – összegezte az egyik legfontosabb tapasztalatot Bánfalvi Gábor társtulajdonos.

agrotrend.hu / Világgazdaság

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.