2022.05.28., szombat , Emil, Csanád

Hírek

2019. december 11. szerda • 17:06

Rendkívül eredményes volt a budapesti Víz Világtalálkozó

Minden eddiginél sikeresebbnek és eredményesebbnek ítélte az idén októberben rendezett Budapesti Víz Világtalálkozót Áder János államfő, aki a rendezvény fővédnökeként szerdán a Sándor-palotában mondott köszönetet a szervezésben részt vevőknek.

A találkozóra a világ száztizennyolc országából több mint kétezer négyszáz résztvevő érkezett – tudósok, politikusok, civil szervezetek képviselői –, akik három napon át tanácskoztak arról, hogyan előzhető meg a globális vízválság - írja a Világgazdaság.

fotó: pxhere.com

A Digitális és Természetközeli Fenntartható Megoldások vízipari szakkiállításon harminc hazai kiállító mutatkozott be, akik mintegy hétszáz üzleti tárgyalást bonyolítottak.

A kiállító cégek által megkötött szerződések értéke 20 millió euró, azonban a következő évben újabb szerződések kötése várható, az előzetes becslések szerint mintegy 55 millió euró értékben.

Amennyiben minden tervezett üzletkötés megvalósul, úgy a Budapesti Víz Világtalálkozóba befektetett minden egyes forint legalább negyvenhatszorosan térül meg – zárul a közlemény.

agrotrend.hu / Világgazdaság

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.