2022.08.15., hétfő , Mária

Hírek

2022. június 22. szerda • 12:51

Rengett a föld Afganisztánban

Erős földrengést jelentettek Afganisztán keleti részéből szerdára virradó hajnalban. A katasztrófát Pakisztán egyes részein is érzékelni lehetett. A rengésnek eddig ezer halottja és félezer sérültje van.

6,1-es erősségű földrengés rázta meg Afganisztán és Pakisztán egyes részeit szerda hajnalban – közölte az Egyesült Államok Földtani Felügyelete (USGS), írta az Index.

A földrengés a délkelet-afganisztáni Khost városától körülbelül 44 kilométerre, 51 kilométeres mélységben történt az USGS szerint. Az MTI délelőtt azt írta, a Bahtar afgán hírügynökség közlése szerint legalább 280-an meghaltak, és 500-nál többen megsérültek. 

Fotó: wikimedia

AZ NBC NEWS SZERINT AZONBAN EZERRE EMELKEDETT A FÖLDRENGÉSBEN ELHUNYTAK SZÁMA. 

Az afgán katasztrófavédelem vezetője, Mohamed Naszím Hakkáni azt nyilatkozta, a földrengésnek Nangarhar és Hoszt tartományban is vannak halálos áldozatai, Bilál Karími, a tálib kormányzat szóvivőhelyettese pedig felszólította a humanitárius szervezeteket, küldjenek mielőbb segítséget, „megelőzendő egy még nagyobb katasztrófát”. A helyzet meglehetősen kritikus. Több száz ház dőlt össze, és súlyos emberveszteségekre és károkra számítunk  – mondta a lapnak a szóvivő. Hozzátették: a földrengés miatt Paktikából földcsuszamlást is jelentettek.

agrotrend.hu / Index

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.