2022.10.03., hétfő , Helga

Hírek

2020. október 14. szerda • 15:28

Segítik a rászorulókat a hideg közeledtével

Már a nyakunkon a téli hideg, mindenesetre a Tolna megyei önkormányzatok már gondoskodtak a rászorulókról. Érdemes tájékozódni, figyelni a határidőket, a feltételeket a szociális tűzifával kapcsolatban.

Hőgyészen a kérelmet november harmincadikáig kell benyújtani. Máté Szabolcs polgármester lapunknak elmondta, kétszázhatvanhét köbméter tűzifa áll a rendelkezésükre, amelyet szétosztanak a rászorulók között. A mindenkori minimálnyugdíjhoz igazítva az egy főre eső jövedelemhatár kilencvenkilencezer-hétszázötven forint, egyedül élők esetén száztizennégyezer forint. – A rászorulók között vannak, akik igen rossz körülmények között élnek – tette hozzá Máté Szabolcs polgármester.

fotó: pixabay.com

Gyönkön november másodika a határideje a tűzifa-támogatás igénylésének, a kérelemnyomtatványt a közös önkormányzati hivatalban lehet beszerezni, tették közzé. Az elbírálás során előnyben részesülnek többek között azok, akik halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelnek, valamint a kérelmezőnek például rendelkeznie kell fatüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel. A nettó jövedelme nem haladhatja meg a nyolcvanötezer-ötszáz forintot, egyedül élő esetén ez az összeg kilencvenkilencezer-hétszázötven forint. Varsádon a kérelem beadási határideje november tizenötödike, a kérelemnyomtatványt a Gyönki Közös Önkormányzati Hivatal varsádi kirendeltségén lehet beszerezni.

Tolnanémediben a kérelmek benyújtásának határideje október huszadika. A megítélt tűzifa mennyisége a beérkező kérelmek számától és a rendelkezésre álló mennyiségtől függ. A támogatásban részesülőket az önkormányzat határozatban értesíti. A témával kapcsolatban Vígh László lapunknak korábban elmondta:

– Nyolcvankét köbméter tűzifát kaptunk, így jól meg kell gondolnunk a kiosztását. A tavalyi szabályokon nem változtattunk, a jövedelemhatár tekintetében sem. Ha több kérelem érkezik tűzifára, mint amennyit adni tudunk, akkor a testület dönti el végül, hogy abból kik részesüljenek.

agrotrend.hu / teol.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.