2022.11.27., vasárnap , Virgil

Hírek

2017. augusztus 23. szerda • 17:14

Segítő tippek a villamosenergia-kérdőív kitöltéséhez

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara portálján augusztus 14-től augusztus 31-ig elérhető, a tagi villamosenergia-igényeket felmérő kérdőív kitöltése alapján történik meg a 2017 őszén kiírandó, alacsonyabb energiaárat célzó tender meghatározó részleteinek kialakítása. A kérdőív idő-, és energiatakarékos kitöltését segítő tippeket és praktikus tanácsokat ad a kamara az érdeklődő tagjainak.

Augusztus 14-től érhető el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) portálján a tagok számára 2017 őszétől tervezett villamos energia tendert megelőző igényfelmérés. A kamarai azonosító és jelszó megadásával történő bejelentkezés után a kérdőív a „Kamara” – „Villamos energia kérdőív” menüpont alatt érhető el.

A kérdőív a tagok jelenlegi villamos energia kereskedelmi szerződéseinek kondícióira, a villamosenergia-fogyasztásuk mennyiségére, illetve a jövőbeni várható éves villamosenergia-felhasználásuk mértékére, valamint a tenderrel kapcsolatos információk átadásához szükséges elérhetőségekre kérdez rá. A kitöltőnek ezek mellett néhány releváns dokumentum csatolását és a vonatkozó nyilatkozatok elfogadását kell megtennie.

A kérdőív kitöltése elsősorban az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult kamarai tagoknak javasolt, mivel a többiek számára a villamos energia méltányos, átlátható és összehasonlítható, hatóságilag szabályozott ár ellenében vehető igénybe. Esetükben a tender nem hozna olyan eredményeket, ami miatt érdemes lenne feladni az egyetemes szolgáltatásra jogosult státuszukat.

A kérdőív kitöltése előtt érdemes elektronikus formában összegyűjteni a villamos energia kereskedelmi szerződést, a hálózathasználati szerződést, a 2017. évi egy havi villamos energia számlát, illetve – idősoros elszámolás esetén – a 2016. évi és a 2017. törtévi negyedórás terhelési
T-görbéiket, mert ezek megléte szükséges a kérdőív hiánytalan kitöltéséhez és beküldéséhez.

A kérdőív kitöltését a „Fogalom magyarázat” linkekre kattintva külön lapon megjelenő definíciók, illetve a kérdőjel ikonra húzott kurzorral megjeleníthető információs ablakokban lévő instrukciók segítik, továbbá a megadott elérhetőségeken az ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll. A piros csillaggal jelölt mezőknél kötelező a válaszadás, vagy a dokumentum(ok) csatolása, illetve a nyilatkozás. A dokumentum csatolását igénylő mezőnél egy vagy több dokumentum is feltölthető a méretre vonatkozó 20 MB-os limit betartásával.

A nyilatkozatok elfogadásai a megadott adatok és dokumentumok valódiságára, az adatok NAK által történő kezelésének engedélyezésére, és az Energia Partnerségi Program (EPP) alapszabályának elfogadására, illetve a csatlakozás típusára vonatkoznak. A NAK a megadott adatokat kizárólag a tenderkoncepció kialakításához és a tender kiírásához használja fel.

Az EPP-ben két típusú részvételi mód nyílik meg a tagok számára. A NAK által kiírandó tenderhez történő csatlakozási igény esetén a kamarai tagnak a Csoportos Beszerzési Társulásban történő részvételi szándékát kell kinyilvánítania. Amennyiben – a jövő év villamos energia beszerzése kapcsán már elköteleződött – kamarai tag az általa elért ár és a NAK tenderen kialakult ár viszonyáról szeretne csupán visszajelzés kapni, abban az esetben az Energetikai Piackutatásban való részvételt szükséges választania.

A csatlakozás megtörténtéről a NAK visszaigazolást küld a kamarai tag részére a kérdőívben megadott elektronikus levelezési címére. Az elérhetőség megadása azért is fontos, mert a megadott e-mail címre érkeznek majd a tenderrel kapcsolatos részletes információk is.

A felmérés során az adatkitöltést és a dokumentumfeltöltést elsősorban a Mozilla Firefox és a Google Chrome böngésző támogatja, az Internet Explorer használatánál esetlegesen kisebb technikai hibák merülhetnek fel.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.