Hírek

Sikeres évet zárt a „Tanuljunk együtt!” program sorozat

Immár harmadik éve szervezi meg a kamara élelmiszeripari igazgatósága több, Magyarországon nagy hírnévnek örvendő egyetemmel, intézettel karöltve a „Tanuljunk Együtt!” programsorozatot.

Az egyre szélesebb kört megszólító szakmai napok célja, hogy minél több,  az  élelmiszeriparban  tevékenykedő  tagunknak  nyújtsunk  a  gyakorlatba   átültethető   tudást,   ezáltal  is  hozzájárulva  termelésük  hozzáadott értékének növekedéséhez,   valamint   termékfejlesztési   folyamataik fellendítéséhez – írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

fotó: pixabay.com

A korábbi  évek  tapasztalatai  és  résztvevői    visszajelzései    azt    mutatják,  hogy  az  élelmiszergyártásba éppen belekezdőknek, valamint azoknak is, akik már régóta az iparban  dolgoznak  –  mérettől  függetlenül  –  sok  segítséget  nyújt  egy  olyan  szakmai  nap,  ahol  lehetőségük   adódik   rendszerezni   eddigi   tudásukat,  új  információkat  szerezhetnek, illetve a különböző ágazatok elismert szakértőivel konzultálhatnak.  Minden  alkalom  a  gyakorlat  elsajátításához  szükséges  elméleti  rész  ismertetésével  kezdődik.

Itt a tagok megismerhetik az adott  terület  jogi  szabályozását,  a  termékfejlesztés  lehetőségeit,  az  aktuális  piaci  trendeket.  A gyakorlatok során részletes tájékoztatást kapnak   az   egyes   technológiák   helyes alkalmazásáról, szükségességéről,  azok  lehetséges  kockázatos  műveleteiről.

Egy-egy  programunkon   elsajátított   ismeretek   nagyban  hozzájárulnak  termékfejlesztésükhöz,    együttműködési    készségük, valamint erőforrás-hatékonyságuk növeléséhez.

Tavaly   az   eddigi   témákon   túl   (2017-ben:    tejipari    gyakorlati    napok,  bonbon-  és  trüffelkészítés;  2018-ban: tejipari gyakorlati napok, vörösáru-gyártás,    zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, pálinka- és párlatkészítés)   újabb   tematikákkal   bővítettük  programjaink  sorát,  így  megrendezésre került több húsipart érintő program (grilltermékek, szárazáru-gyártás,  pácolt  húskészítmények, töltelékáru-gyártás), valamint sütőipari szakmai nap (kenyérkészítés  kovászos  technológiával,  hűtési technológiák – hűtős kelesztés,  rozskenyérkészítés). 

Továbbá  2019-ben   a   nagy   érdeklődésre   való   tekintettel  első  alkalommal  került  megrendezésre a sörkészítés, valamint a likőrkészítés témáját felölelő programunk.  Így  326  tagunk  fejlődését  segítettük,  25  szakmai  nap  alkalmával.  

A  jó  minőségű  termék  –  főként  a  kisebb  fel-dolgozók esetében – fontos mozgatórugója a helyi foglalkoztatásnak és fizetőképes  kereslet  kielégítésének,  így  a  programból  hosszú  távon  a  Nemzeti  Agrárgazdasági  Kamara  mindhárom  pillérének  tagjai  profitálhatnak.

A versenyképesség megtartásában  és  fokozásában  elengedhetetlen   a   termékválaszték   bővítése,  folyamatos  megújítása.  A képzések a részt vevő tagok számára  gyakorlatban  is  hasznosítható  tudást  biztosítottak,  hozzájárulva  ezzel  a  hazai  előállítók  magas  színvonalú,   minőségtudatos   élelmiszer-előállításához.

Programjaink  alkalmával  kiosztott   elégedettségi   kérdőíveken   adott  résztvevői  válaszok  alapján  továbbra  is  nagy  az  érdeklődés  a  „Tanuljunk  együtt!”  programsorozat  iránt,  hiszen  folyamatosan  új  témákkal,  új  ötletekkel  fordulnak  hozzánk  tagjaink,  valamint  minden  alkalommal többszörös a túljelentkezés.  Így  2020-ban is  szeretnénk  folytatni  ilyen  irányú  tevékenységünket,  hogy  az  élelmiszeripar   minél   több   szereplőjének   adjunk alkalmat a fejlődésre.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés