2022.10.02., vasárnap , Petra

Hírek

2016. május 17. kedd • 13:30

Sokan befűtöttek, a gazdák aggódnak

Több helyen is fagyott hétfőre virradóra. Főként Nógrád és Vas megyében volt nagyon hideg. Sokan döntöttek úgy, hogy újra befűtenek. A gazdák aggódnak, mert már az áprilisi fagy is nagy károkat okozott. Most úgy tűnik, megint az akácosok károsodhattak, emiatt pedig kevesebb mézet tudnak termelni.

Foto: MTI - Komka Péter

Fagypontig csökkent a hőmérséklet hajnalban a Nógrád megyei Mohorán. A legtöbb család ezért befűtött, mert már nagyon kihűltek volna a lakások.

Gyenge fagy volt, a nógrádi Mihálygergén mínusz 0,2 fokot mértünk - mondta el az M1 Híradóban Mesterházy András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Az ország több pontján is nulla fok körül volt a hőmérséklet hajnalban, Szombathely környékén is egy fok köré csökkent a hőmérséklet.

Nógrád megyében aggódva nézik a gazdák az akácvirágot. Diósi László méhész szerint nagy kár érte a térséget az utóbbi hetekben, sok akácos fagyott el, emiatt várhatóan feleannyi akácméz lesz, mint tavaly.

Zalában is óriási károkat okoztak a tavaszi fagyok, a környékbeli diótermés nagy része odaveszett.

Az előrejelzések szerint kedden még marad a hűvös, évszaknak nem megfelelő időjárás. A következő napokban már melegszik az idő.

agrotrend.hu/hirado

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.