2020.07.15., szerda , Henrik, Roland

Hírek

2019. december 04. szerda • 16:51

Sokan tesznek a klímaváltozás ellen

Közösen szervezett konferenciát kedden délelőtt a Sóstó látogatóközpontjában a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Egyesület és Székesfehérvár önkormányzata.

Lehrner Zsolt alpolgármester nyitotta meg A klímaváltozásra adott válaszok a különböző szakterületeken című rendez­vényt. Kifejtette, vannak olyan zöldberuházásai Székesfehérvárnak, amelyeknek csak évtizedek múltán lesz eredményük - írja a feol.hu.

fotó: pixabay.com

– A jelennek a múlt felelőtlenségéből fakadó hiányosságai és problémái mutattak rá, hogy a jövő, családunk és nagyobb közösségünk jövője a közösségünk kezében van – fogalmazott.

Lehrner több klímaváltozással kapcsolatos cselekedetet felsorolt: a fehérvári és környékbeli civilek kiveszik a részüket a 10 millió fa programból, működik már csomagolásmentes bolt a városban, majd utalt Kecskés Tímeára és Lippai Kittire – a Ki? Ti & Mi kezdeményezés fiatalasszonyaira –, akik a hulladékmentes háztartásról tartanak interaktív foglalkozásokat, de szóba hozta a Gaja Környezetvédelmi Egyesület komposztáló „suliját” is.

Az önkormányzat fejlesztéseiről is szólt: a Sóstó rehabilitációjáról, a Fehérvár tüdeje program fásítási igyekezetéről, a parkok, terek felújításáról, a város sikereiről a Virágos Magyarországért programban.

Elfogadás alatt van Fehérvár 2020–25-re szóló környezetvédelmi programja.

agrotrend.hu / feol.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.